Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hašek ve Spartě zřejmě neskončí. Má se starat o talenty

Praha – Donedávna hlavní trenér Sparty Martin Hašek po vyhazovu z lavičky druhého týmu Gambrinus ligy na Letné zřejmě nakonec přece jen zůstane. Na starost má dostat mládež a od nové sezony rezervu Sparty, která letos sestoupila do třetí ligy. Informuje o tom deník Sport.

Martin Hašek
zdroj: ČT4

"Klub i Martin mají zájem na tom, aby spolupráce pokračovala," uvedl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík. Sportu potvrdil, že Hašek se má podílet na rozvoji mladých talentů.

O to, aby Hašek ve Spartě zůstal, usiloval údajně sportovní ředitel Jaroslav Hřebík. Výchova mladých hráčů je pro něj priorita. B-tým pod Haškovým vedením bude mít za cíl rychlý návrat do druhé ligy, která je podle Hřebíka pro rozvoj nadějných dorostenců ideální soutěží.

Už jen formalitou se zdá být podle Sportu uzavření smlouvy s trenérem Vítězslavem Lavičkou a jeho příchod k A-týmu. "Je to na dobré cestě," okomentoval Lavička. Současný trenér sparťanské rezervy Zdeněk Svoboda by se měl stát Lavičkovým asistentem.

Lavička, který před šesti lety přivedl Liberec k mistrovskému titulu, prostředí na Letné dobře zná. Ve Spartě dlouho hrál, pak pracoval v roli asistenta pod Jaroslavem Hřebíkem. Před čtyřmi lety Lavička ve Spartě zahájil jako hlavní trenér sezonu 2008/09, ale v říjnu po sérii špatných výsledků předčasně skončil i s asistentem Michalem Zachem. Oba pak vyrazili do Austrálie a v Sydney v roce 2010 slavili australský titul.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články