Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Trenér Bayernu Heynckes: Můžeme vinit jen sami sebe

Mnichov - Podle trenéra Juupa Heynckese mohou hráči Bayernu vinit jen sami sebe z toho, že dobře rozehrané finále Ligy mistrů nedotáhli do vítězného konce a nakonec podlehli Chelsea 3:4 na pokutové kopy. Bavorský celek měl podle svého kouče rozhodnout zápas už v normální hrací době, ve které mnichovský zápas skončil 1:1.

Jupp Heynckes
zdroj: ČTK/AP

"Tohle není o tom, že jsme prohráli penalty. Je to o tom, že jsme nebyli schopní využít své šance na vítězství. Je to čistě naše vina, že teď slaví Chelsea," prohlásil Heynckes na tiskové konferenci. "Zahráli jsme velmi dobře, ale sami jsme si to pokazili. Potvrdilo se pravidlo 'nedáš - dostaneš'," dodal sedmašedesátiletý kouč, který už má na kontě jeden triumf v Lize mistrů z roku 1998 s Realem Madrid.

Také autor vedoucí branky Bayernu Thomas Müller litoval, že se spoluhráči nedokázal efektivněji využít herní převahu. "Není to poprvé, co lepší tým odchází zklamaný. Je těžké vyjádřit slovy, co teď cítím," přiznal německý reprezentant.

Bayern nemá ani jednu trofej

Pro Bayern je zklamání o to větší, že zakončí sezonu bez trofeje, přestože ve všech třech soutěžích, do kterých nastoupil, měl k výhře velmi blízko, ale vždy skončil až druhý. V Bundeslize i finále Německého poháru se musel sklonit před Dortmundem.

"Měli jsme v této sezoně tři mečboly, ale ani jeden jsme nevyužili," použil tenisovou terminologii jako přirovnání brankář Manuel Neuer. "Nikdo, kdo sledoval dnešní zápas, nemohl tušit, že Chelsea nakonec odejde jako vítěz," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články