Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hrdinu a oslavence Čecha nosili na ramenou

Mnichov - Český brankář Petr Čech se stal jednou z hlavních postav velkých oslav Chelsea po triumfu v Lize mistrů. Do rukou se mu dostal pohár a pořádně ho políbil. V tom se však k němu zezadu přikradl náhradní brankář Hilario a posadil si Čecha na ramena. Kolem nich se shlukli všichni hráči a začali spolu s fanoušky oslavovat jednoho z hlavních hrdinů bitvy s Bayernem Mnichov.

Petr Čech na ramenou s pohárem
zdroj: Getty Images

Nikdo jiný se v sobotu večer nevozil na ramenou spoluhráčů, jen Čech. Hilario tím ocenil přínos svého brankářského kolegy pro historické vítězství klubu. Čech ve finále chytil tři penalty, jednu v prodloužení a dvě pak v rozstřelu, který Chelsea vyhrála 4:3. V normální hrací době skončil zápas 1:1.

Triumf je prý pro Čecha nejkrásnějším dárkem, jaký si mohl dát ke včerejším třicátým narozeninám. "K narozeninám jsem si nemohl přát lepší dárek," řekl Čech po dramatickém souboji. Čecha mrzelo jen to, že si oslavy nemohl užít naplno, protože musel na dopingovou zkoušku. "Na hřišti jsem si to vychutnal, ale bohužel jsem byl vybraný na doping a teprve teď (2:30) jsem skončil. Takže vůbec nevím, co se dělo v šatně," dodal.

V možnou výhru prý věřil i ve chvíli, kdy se Bayern v 83. minutě ujal vedení 1:0. "Gól jsme nedostali v ideální dobu, ale měli jsme ještě osm minut. Navíc v této sezoně jsme už několikrát ukázali psychickou sílu. Na Barceloně jsme prohrávali, hráli v deseti a dokázali jsme se z toho vyhrabat. Věděli jsme, že když se budeme do poslední chvíle snažit, tak že se to může podařit," řekl český brankář.

Když pak Didier Drogba v 88. minutě vyrovnal, nepochyboval Čech o tom, že Chelsea vyhraje. "A když jsem Robbenovi chytil penaltu, tak jsem si říkal, že teď už jsem přesvědčený, že to nějak dokopeme," prohlásil.

Petr Čech chytá Robbenovi penaltu
zdroj: ČTK/AP

Na penalty byl Čech skvěle připravený. "U všech jsem šel na správnou stranu. Vždy jsem byl míči hodně blízko a třikrát to vyšlo," uvedl. Pomohlo mu i to, že měl hráče Bayernu nastudované. "Ale je pravda, že jsem byl pod takovým stresem, že jsem se soustředil hlavně na to, abych neudělal chybu," dodal.

To mu pomohlo především při penaltě Bastiana Schweinsteigera, kterou chytil a v podstatě tak rozhodl rozstřel. "Schweinsteiger čekal na můj pohyb, ale já se nehnul a vybral jsem si správně. Měl jsem štěstí, že se míč odrazil od tyče a projel za mnou. To jsem měl největší strach, aby se to ode mě neodrazilo do brány," přiznal reprezentační gólman.

Petr Čech s Didierem Drogbou
zdroj: ČTK/AP

Drogba: S Čechem v bráně jsme měli důvod věřit ve vítězství

Možná poslední zápas v barvách Chelsea odehrál v sobotu večer Didier Drogba. Pokud to tak opravdu bude, nemohl si fotbalista z Pobřeží slonoviny přát lepší loučení. "Když máte brankáře, jako je Petr Čech, tak máte důvod věřit, že to dobře dopadne," řekl Drogba.

Podobně jako Drogba mohl v sobotu prožít svůj poslední zápas v barvách Chelsea i trenér Roberto Di Matteo. Když se v březnu ujímal týmu, dostal status dočasný kouč. Nyní se může pyšnit tím, že je prvním trenérem, který dovedl Chelsea k triumfu v Lize mistrů. Přesto stále nemá jistotu, že bude u týmu pokračovat. "To teď není důležité. Ať už se stane cokoli, já to budu akceptovat. Jsem moc rád za roli, kterou jsem dostal. Teď to chci hlavně oslavit," prohlásil jedenačtyřicetiletý Ital, pod nímž Chelsea prohrála jen tři z 21 zápasů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články