Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Disciplinárka zahájila řízení se Spartou, hrozí jí uzavření stadionu

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zahájila řízení s pražskou Spartou kvůli výtržnostem fanoušků v sobotním duelu posledního ligového kola s Českými Budějovicemi. Jelikož jsou Letenští po březnových nepřístojnostech diváků v zápase s Ostravou v podmínce, hrozí jim v úvodu příští sezony uzavření stadionu. Komise rozhodne o případném potrestání za týden.

Zápas Sparta - Č. Budějovice
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

Disciplinární komise dnes prostudovala podklady a případ otevřela kvůli přerušení zápasu a porušení povinností pořadatelské služby. Na další zasedání příští čtvrtek pozvala zástupce letenského klubu.

Duel s Českými Budějovicemi musel být dvacet minut před koncem přerušen poté, co sparťanští fanoušci naházeli na hřiště světlice a dýmovnice. Po konci utkání příznivci vtrhli na plochu a pod hlavní tribunou požadovali odchod sportovního ředitele Jaroslava Hřebíka, jemuž dávají za vinu, že Pražané nezískali titul. Letenští sice porazili Dynamo 3:0, ale k sesazení prvního Liberce jim to nestačilo.

Spartě hrozí uzavření stadionu minimálně na jeden zápas nové sezony. Letenští jsou v podmínce za házení dělbuchů při březnovém duelu s Baníkem Ostrava. Disciplinárka tehdy potrestala Pražany pokutou 200 tisíc korun a navíc jí udělila podmíněný trest v podobě uzavření stadionu se zkušební dobou na tři měsíce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články