Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Horváth: Odcházíme se vztyčenou hlavou

Liberec - Přestože fotbalisté Plzně po remíze 0:0 v posledním kole v Liberci nakonec neobhájili titul a obsadili třetí místo, hodnotí jejich kapitán Pavel Horváth uplynulou ligovou sezonu kladně. Těší ho, že Západočeši potřetí za sebou postoupili do evropských pohárů a že i v Liberci předvedli svou tradiční útočnou hru.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Samozřejmě je to zklamání, ale odcházíme se vztyčenou hlavou. Hráli jsme dobře, troufám si říct, že druhou půli jsme byli lepší. Měli jsme na to, měli jsme šance, ale bohužel jsme je neproměnili," řekl Horváth. Plzeň podle něj v Liberci ukázala, že právem patří mezi nejlepší česká mužstva. "Myslím, že jsme Liberec přehráli. Neříkám, že jsme si zasloužili titul, ale určitě jsme si zasloužili dát v tomhle zápase branku. Nebyli jsme ti šťastnější," prohlásil Horváth.

Připustil, že Plzeň ztratila titul už v předchozím průběhu sezony, hlavně na podzim, kdy zároveň hrála Ligu mistrů. "Titul jsme určitě neztratili tady v Liberci. Měli jsme vyhrát jiné zápasy a remíza by nám dnes stačila," podotkl Horváth. Západočeši nakonec skončili až třetí za Spartou, jejich lídr ale považuje sezonu za podařenou. "Budeme potřetí za sebou v pohárech. Bodově je to v podstatě vyrovnané," srovnával Horváth. Před rokem jeho tým získal 69 bodů, letos o šest méně.

Sedmatřicetiletý špílmachr věří, že Plzeň nečeká žádný velký výprodej hráčů a že bude na špičce hrát i v dalších sezonách. "Vedení je natolik rozumné, že pokud někteří hráči odejdou, tak za ně bude někdo, kdo bude schopný je nahradit. Máme nějaký stanovený způsob hry a věřím, že když přijde někdo s fotbalovým myšlením, tak do našeho stylu zapadne. Věřím, že jsme schopni hrát o poháry příští rok zase," uvedl Horváth.

Plzeňského kapitána těší, že se v lize začíná stále víc prosazovat útočná hra na úkor defenzivy, což láká fanoušky. "Zápas s Libercem byl ukázka toho, jak hrát pro lidi. Oba týmy chtěly hrát dopředu, na to lidi chodí rádi. Stadiony začínají mít kulturnější prostředí, pitomci, kteří to kazí ostatním, mizí. Pokud vypadá fotbal jako náš nebo liberecký, lidi budou chodit," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články