Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta skončí ligu na druhém místě, Klokani definitivně sestupují

Praha - V bitvě o prvenství v nejvyšší fotbalové soutěži už je rozhodnuto. Plzeň nedokázala na stadioně U Nisy vstřelit ani gól, po bezbrankové remíze tak pohár připadá Liberci. Jasno je už ovšem i o dalších příčkách. Sparta porazila v posledním ligovém zápase České Budějovice 3:0 a přeskočila tak Plzeň na pozici vicemistra ligy. Rozhodnuto je už i o druhém sestupujícím. Viktorii Žižkov, která dnes remizovala s Hradcem Králové 1:1, doplnili vršovičtí Bohemians 1905, kteří nezvládli nastřílet patnáct branek a ve svém posledním prvoligovém zápase prohráli se Slavií 1:3.

Spaťanská ikona Tomáš Řepka v dresu soupeře Letenských
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

Sparťané se rozloučili s ligovou sezonou domácí výhrou 3:0 nad Českými Budějovicemi. Letenští, kteří v minulém kole ztratili šanci na titul, tak skončili druzí, v tabulce přeskočili Plzeň. Výhru nad Jihočechy zařídil dvěma góly už v prvním poločase bek Vidlička, po obrátce se z penalty ještě trefil Hušbauer.

Fanoušci Sparty vřele přivítali budějovického zadáka Tomáše Řepku, který se dnes na Letné představil poprvé od zimního odchodu ze Sparty. Vítěznou premiéru na lavičce Sparty si odbyl kouč Václav Jílek, který v pátek dočasně nahradil odvolaného trenéra Martina Haška.

Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 3:0 (2:0).

Branky: 4. a 40. Vidlička, 68. Hušbauer z pen. Rozhodčí: Kocourek - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Němec. Diváci: 6157.

Vršovičtí Klokani sestoupili z první ligy. V závěrečném kole prohráli ve vršovickém derby se Slavií 1:3 a v tabulce skončili na předposlední, patnácté příčce. Do druhé ligy se vracejí po třech letech a v samostatné české soutěži spadli již popáté.

Slavia Praha - Bohemians 1905 3:1 (0:0)

Branky: 53. a 88. Pospěch, 85. Veselý - 60. Budinský. Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Mencl. ŽK: Latka, Pospěch - Jindřišek. Diváci: 4989.

Poslední Žižkov se rozloučil s první ligou domácí remízou 1:1 s Hradcem Králové. Obě branky padly během čtyř minut druhého poločasu. Viktorii poslal do vedení nejlepší střelec týmu Matej Sivrič, krátce nato vyrovnal Vojtěch Štěpán, který stylově oslavil stý ligový start. "Votroci" s loučícím se trenérem Václavem Kotalem na závěr přerušili sérii čtyř porážek.

Viktoria Žižkov - FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 59. Sivrič - 63. Štěpán. Rozhodčí: Proske - Handlíř, Slavík. ŽK: Slodowy, Milosavljev - Šisler. Diváci: 890.

Fotbalisté Baníku Ostrava si pojistili setrvání v nejvyšší soutěži remízou 1:1 v Teplicích díky penaltě, kterou proměnil Chorvat Kukec. Domácí vedli brankou Vachouška a remíza je udržela na pátém místě. V závěru ale přišli o klíčového středopolaře Ljevakoviče, který si v souboji s Ferenčíkem poranil koleno.

FK Teplice - Baník Ostrava 1:1(0:0)

Branky: 48. Vachoušek - 56. Kukec z pen. Rozhodčí: Jílek - Urban, Makovička. ŽK: Ljevakovič, Vachoušek - Zawada, Droppa, Greguš, Kukec. Diváci: 2890.

Mladá Boleslav v závěrečném kole první ligy doma porazila Jablonec 3:0 a zajistila si tím konečnou čtvrtou příčku. Trenér hostů František Komňacký dovedl před svým odchodem z klubu Jablonec na osmé místo.

Vlastimil Vidlička ze Sparty střílí první branku
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

FK Mladá Boleslav - Baumit Jablonec 3:0 (2:0)

Branky: 27. Chramosta, 32. Kúdela, 76. Fillo. Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Marek. ŽK: Novák (Jablonec). Diváci: 2014.

Hattrick útočníka Slovácka Libora Doška stvrdil nepodařený závěr sezony Příbrami. Po prohře 0:4 klesla na deváté místo s pěti prohranými zápasy v řadě. Kanonádu Slovácka proti týmu, který ještě nedávno pomýšlel na pohárové pozice, doplnil další zkušený hráč hostí Volešák.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 0:4 (0:1)

Branky: 44. a 66 a 80. Došek, 63. Volešák. Rozhodčí: Franěk - Zlámal, Nádvorník. ŽK: Melichárek, Volešek (oba Slovácko). Diváci: 1500.

Olomoucký kouč Petr Uličný se dnes v Olomouci rozloučil s bohatou trenérskou kariérou výhrou Sigmy nad Duklou2:1. Na rychlý gól domácího Varadiho, sice ještě odpověděl Svatonský, ale Schulmeister zařídil, že body zůstaly na Hané. 

Sigma Olomouc - Dukla Praha 2:1 (1:1)Branky: 2. Varadi, 56.  Schulmeister - 11. Svatonský. Rozhodčí: Kovařík - Kocián, Zeman. ŽK: Varadi, Nepožitek - Vorel, Svatonský. Diváci: 4153.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články