Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

City, nebo United? Poslední kolo rozhodne o titulu

Londýn – O vítězi anglické Premier League rozhodne až poslední kolo. O titul se přetahují už jen manchesterští rivalové City a United. Zatímco United jsou obhájci trofeje z loňského roku, Citizens na triumf v anglické lize čekají od roku 1968. Oba celky nastřádaly 86 bodů, ale City mají o osm gólů lepší rozdíl ve skóre.

Radost hráčů City
zdroj: isifa

Manchester United nastoupí v neděli na půdě Sunderlandu, zatímco hráčům City se postaví nováček Queens Park Rangers, bojující o záchranu. Domácí prostředí v této sezoně hráčům Citizens svědčilo. Na stadionu Etihad vyhráli 17 z 18 zápasů a neprohráli tam od prosince 2010.

Trenér Roberto Mancini se ale snaží krotit euforii. "Ještě není konec. Byla by velká chyba označovat se za šampiony. Už však nezáleží na Manchesteru United, ale pouze na nás. Nebude to snadné, protože QPR bojují o záchranu," řekl italský kouč, jehož svěřenci vyhráli poslední tři zápasy bez inkasované branky.

Kouč United Alex Ferguson věří, že se může v posledním kole stát cokoliv. "Jedeme do Sunderlandu vyhrát, je to naše povinnost. Ve fotbale se dějí zvláštní věci. Třikrát v historii jsme získali titul v posledním kole a nevadilo by nám to zopakovat," prohlásil sedmdesátiletý Skot.

Radost hráčů United
zdroj: ISIFA

K jubilejnímu dvacátému anglickému titulu by "Rudým ďáblům" mohl pomoci trenér QPR a Fergusonův bývalý svěřenec Mark Hughes, který v letech 2008 a 2009 vedl právě City, klub s bohatými arabskými majiteli. "Byl vyhozen velmi neetickým způsobem a bude si to pamatovat. Hughesův tým vždycky bojuje, ale tentokrát to bude bitva o setrvání v soutěži," uvedl Ferguson. Londýnskému týmu, kde působí jako náhradní brankář Radek Černý, stačí k jisté záchraně jediný bod.

Rozhodovat se bude také o třetím místě, zajišťujícím přímou účast ve skupině Ligy mistrů. Nejlepší výchozí pozici má Arsenal s Tomášem Rosickým, který má bodový náskok na čtvrtý Tottenham. Překvapení sezony Newcastle ztrácí z páté příčky na "Kanonýry" dva body. Chelsea s Petrem Čechem skončí šestá, ale případná výhra ve finále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov jí zaručí start v elitní soutěži na úkor čtvrtého celku Premier League.

Již známými sestupujícími jsou Blackburn a Wolverhampton. Se sedmnáctým QPR svede na dálku boj o záchranu osmnáctý Bolton, který nastoupí na hřišti Stoke. 

Program závěrečného 38. kola anglické ligy:Chelsea - Blackburn, Everton - Newcastle, Manchester City - Queens Park Rangers, Norwich - Aston Villa, Stoke - Bolton, Sunderland - Manchester United, Swansea - Liverpool, Tottenham - Fulham, West Bromwich - Arsenal, Wigan - Wolverhampton. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články