Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparťané smutní, Liberec s Plzní slaví. Boj o titul má jasné obrysy

Praha - Souboj o titul v nejvyšší fotbalové soutěže dostal po dnešním 29. kole jasné obrysy. Ze hry vypadla Sparta po remíze na Julisce a o titul si to v posledním ligovém kole rozdají dnešní vítězové Liberec a Plzeň. Pro jedny to je důvodem k radosti, jiní smutní. "Zklamání je to veliké, protože k oběma trofejím jsme měli blízko. Ale nemyslím si, že jsme si titul prohráli dnes na Dukle. Byly tam jiné zápasy, které nás mrzí. Porážky v zápasech, kdy jsme jasně dominovali jako s Příbramí, nebo naopak zápas v Hradci, kdy jsme si nic jiného než prohrát nezasloužili," povzdechl si sparťanský trenér Martin Hašek.

Přestože Sparta druhou sezonu po sobě skončí bez zisku trofeje, na rezignaci prý Hašek nepomýšlí. "Osobní odpovědnost za výsledky samozřejmě nesu, ale neuvažuju o odstoupení. Ale třeba nás to bude stát hlavu. Pokud by to tak mělo být, je nutné, aby se pokračovalo ve změnách, které v zimě započaly," uvedl Hašek. Spartu podle něj srazila nízka produktivita v jarní části.

Těžko se hovořilo i Matějovskému. "Teď je to největší zklamání, které jsem v kariéře prožil. Ale nezbývá nic jiného, než se snažit pracovat dál, aby další vítězství přišly," řekl.

Matějovský: Kdybych věděl, čím to je, tak bych to řekl. Samozřejmě nás mrzí, že jsme to neudrželi. Ale bylo vidět, že nejsme v pohodě. Nedokázali jsme vítězit s přehledem jako na podzim, nedokázali jsme střílet branky, i když jsme se do šancí dostávali. Bolí to.

Alespoň rozpočet Letenských je prý v pořádku a Spartu nečeká podobný scénář jak sešívané rivaly. Nepotřebuje tudíž nutně hrát předkolo Ligy mistrů. "Ale mnohem horší by bylo, kdybychom poháry nehráli vůbec. Rozpočet Sparty není závislý na bezpodmínečné účasti v Lize mistrů, ekonomicky by to nijak dramaticky zasáhnout nemělo," uvedl Hašek. Sparta má jisté, že si zahraje v předkole méně lukrativní Evropské ligy. Sobotní konec ligy rozhodne, zda vstoupí do druhého či třetího předkola.

Je nám líto, video expirovalo.
FK Baumit Jablonec - FC Slovan Liberec

Jestli na Spartě panuje pochmurná atmosféra, v Plzni se slaví. Trenér Pavel Vrba byl podle očekávání s výkonem svých svěřenců spokojen. "Soupeře jsme dnes přehráli po všech stránkách. Měli jsme šance na ještě větší počet branek. Hlavně jsme měli snad další čtyři samostatné nájezdy. Ty jsme mohli vyřešit lépe," prohlásil viditelně dobře naladěný Vrba.

Pavel Vrba: Jsem rád, že jsme se dostali do hry o titul. Rozhodne se v Liberci o tom, kdo bude nejlepší. Ať vyhraje ten lepší. Zaslouženě se o mistra střetnou dva nejlepší týmy jara.

"Mužstvu věřím. Zaslouženě jsme se na jaře dotáhli na špici. Ukázalo se, že rozhodující je, jakou formu mají hráči na konci, ne někdy v únoru. Tím chci poukázat na to, že naši hráči mají před mistrovstvím Evropy reprezentační formu," poslal vzkaz trenérovi reprezentace Michalovi Bílkovi.

Slavit může po dnešku i Liberec. Vítězství v severočeském derby mu do posledního zápasu přihrálo luxus pro zisk titulu pouze remizovat. Trenér Jaroslav Šilhavý to ale za výhodu nepovažuje. "Na remízu hrát ani nejde, možná ke konci zápasu můžeme taktizovat. Bude to každopádně vyvrcholení celého ročníku, co víc si divák může přát. Plzeň je velmi těžký protivník, má zkušenosti z evropských pohárů," uvedl Šilhavý.

Liberecký hrdina Vojtěch Hadaščok: Určitě je to zatím můj životní zápas. Nepamatuju si, že bych někdy dal dva góly v jednom zápase, navíc to bylo v derby s Jabloncem. Pocity jsou skvělé, mám strašnou radost.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články