Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Chelsea bez Čecha prohrála 1:4 v Liverpoolu

Liverpool - Fotbalisté Chelsea bez Petra Čecha a dalších opor utrpěli v předposledním kole Premier League v repríze finále Anglického poháru debakl 1:4 v Liverpoolu a v tabulce skončí šestí. Je to jejich nejhorší umístění od roku 2002. Do Ligy mistrů tak postoupí pouze v případě, že vyhrají finále jejího letošního ročníku proti Bayernu Mnichov.

Utkání Liverpool - Chelsea
zdroj: GettyImages autor: John Powell

S výhledem na vyvrcholení prestižní soutěže, které je na programu v mnichovské Allianz Areně 19. května, šetřil trenér Chelsea Roberto di Matteo klíčové hráče. Ze základní sestavy finále FA Cupu, jež londýnský tým vyhrál 2:1, poslal na trávník jen tři fotbalisty. Brankářská jednička Čech nebyl ani na lavičce, mezi tyčemi ho nahradil Ross Turnbull. Ten doplatil na nesehranost spoluhráčů v poli a jejich chyby a mezi 19. a 28. minutou třikrát inkasoval.

Nejprve si dal vlastní gól Essien, poté se trefili liverpoolští hráči Henderson a Agger. Od naprostého debaklu po prvním poločasu zachránila Chelsea tyč, kterou v nastavení nastřelil Downing z penalty po Ivanovičově faulu. Po pěti minutách druhé půle dal londýnskému celku naději na zvrat snížením Ramires, ale v 61. minutě stanovil konečné skóre Shelvey.

Chelsea tak má před posledním kolem nedostižnou čtyřbodovou ztrátu na pátý Newcastle, jenž tak má jistou minimálně účast v Evropské lize. V této soutěži bude hrát v případě neúspěchu v Mnichově také Chelsea díky triumfu v Anglickém poháru. Liverpool je až osmý, ale bude hrát EL zásluhou vítězství v Ligovém poháru.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články