Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Čech: Chelsea vyhrála zaslouženě. Gól to rozhodně nebyl

Londýn - Fotbalový brankář Petr Čech pomohl Chelsea v sobotním finále Anglického poháru k výhře 2:1 nad Liverpoolem. Pro londýnský celek je podle něj důležité, že v této sezoně získal cennou trofej, která mu psychicky pomůže před blížícím se vyvrcholením Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov.

Petr Čech s pohárem
zdroj: ISIFA

Přestože devětadvacetiletý gólman získal FA Cup už počtvrté, měl z něho znovu velkou radost. "Je to odměna za celoroční práci. Navíc v lize se nám nedaří zdaleka podle představ a je důležité, že sezona neskončí bez trofeje. Navíc nás čeká ještě jedno velké finále a pro psychiku je lepší jít do něj s vědomím, že už se nám něco podařilo," uvedl Čech na svých webových stránkách.

První brankář národního týmu se stal hrdinou londýnského finále, když v 82. minutě za stavu 2:1 pro Chelsea reflexivně vytáhl Carrollovu hlavičku z brankové čáry na břevno. Gól to podle Čecha určitě nebyl.

"I v tu chvíli jsem si byl stoprocentně jistý, že míč čáru nepřešel. A potvrdily mi to i záběry, které jsem pak viděl. Rozhodčí zaslouží velké uznání, že v tak vypjaté situaci nezpanikařili. Pro pomezního to bylo hodně těžké, ale rozhodli správně," ocenil plzeňský rodák.

Přestože "Blues" vedli o dvě branky a utkání měli pod kontrolou, hráči Liverpoolu snížením z 64. minuty odstartovali velké drama. "Kráčeli jsme za vítězstvím, ale díky jednomu šťastnému odrazu Carroll snížil a Liverpool se vrátil do zápasu. Carroll hrál výborně, vyhrával spoustu soubojů, ale my jsme to až do konce ubránili," oddychl si Čech.

Pochválil autora druhého gólu Didiera Drogbu, který skóroval jako první hráč v historii ve čtyřech finálových zápasech Anglického poháru. "Wembley je prostě jeho stadion. Když nastoupí do finále, můžeme být o něco klidnější. Víme, že ten gól prostě dá," uvedl s nadsázkou devětaosmdesátinásobný reprezentant.

Přiblížil také pozápasové vítězné oslavy Chelsea. "Hned v šatně byla obrovská euforie. Stříkalo tam všechno, co bylo po ruce. Šampaňské, pivo, voda, ionťáky. Žádná organizovaná oslava nebyla, každý pak šel, kam chtěl. Já vyrazil s (manželkou) Martinou a pár spoluhráči na pozdní večeři a drink, ale nic velkého se nekonalo. Přece jen hrajeme už v úterý ligu v Liverpoolu," dodal Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články