Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Výhra Baníku definitivně vyřadila Žižkov z ligy

Příbram - Neuznaný gól Příbrami v nastaveném čase dopomohl Baníku odvést z Čech tři důležité body v boji o udržení v nejvyšší fotbalové soutěži. Baník tím definitivně vyřadil z první ligy Viktorii Žižkov, která na Slezany po dnešku ztrácí už devět bodů. Kvůli horší bilanci ze vzájemných zápasů už Baník předstihnout nemůže. Pražané se tak po roce vrací do druhé ligy. Ostrava naopak dnešní výhrou udělala důležitý krok k záchraně. Minimálně do neděle se dostala na čtrnácté místo o bod před Bohemians 1905, které čeká pražské derby na Spartě.

Utkání Baník - Příbram
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Baník u Litavky vedl po brance Chorvata Kukece, po půlhodině hry sice srovnal Krejčí, ale pět minut po pauze rozhodl hostující Fantiš. Hostům patřil první poločas, několikrát dokázali rozebrat soupeřovu obranu a díky kolmým přihrávkám se ocitali sami před brankářem Hruškou. I tak se ale do kabin šlo za nerozhodného stavu.

V úvodní čtvrthodině bylo na obou stranách k vidění mnoho nepřesností. Poprvé branku ohrozil až v 15. minutě Krejčí, který pálil těsně vedle. Nicméně v 23. minutě na druhé straně udeřil Kukec, který střelou z deseti metrů do Hruškova protipohybu poslal Baník do vedení.

Příbramští krátce nato srovnali, po rohovém kopu se hlavou prosadil nehlídaný Krejčí. Pak ale hosté využívali hrubek obrany a svou rychlostí dělali soupeři značné problémy. Sám na Hrušku se řítil dvakrát Lukeš, ale na domácího gólmana si nepřišel, ten svůj tým podržel.

Zkraje druhé půle se hosté dostali znovu do vedení. Po dlouhém centru do pokutového území osvědčil nejlepší přehled bývalý příbramský hráč Fantiš a poslal balon k tyči.

V dalším průběhu tlačili domácí a měli k dispozici několik standardních situací, jenže hosté ve vzduchu kralovali. Oba celky hrály až do konce zápasu v rychlém tempu a často využívaly hry po krajích. Nejprve Kukec minul z úhlu prázdnou příbramskou branku, závěrečná dvacetiminutovka však patřila domácím.

Nejprve scházelo Krbečkovi pár centimetrů k zakončení do volné branky, poté Šlapák zblízka přestřelil. Už v nastaveném čase domácí po centru přece jen dostali míč do sítě, sudí jim ale kvůli domnělému ofsajdu regulérní gól neuznali. Baník se díky tomu vyšvihl nad sestupové příčky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články