Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Liberec může výhrou nad Slováckem rázně nakročit k titulu

Liberec - Fotbalisté Liberce mohou v pátek udělat další velký krok k zisku třetího ligového titulu. Severočeši doma touží v duelu 28. kola porazit Slovácko, a pokud se jim to podaří a Sparta s Plzní zároveň nevyhrají své nedělní zápasy, bude o jejich triumfu rozhodnuto už dva duely před koncem soutěže.

"Samozřejmě víme o té variantě, že když vyhrajeme a naši soupeři ztratí, může být jasno, ale takovou představu opravdu nemám. Našim soupeřům jde také o hodně a jsou pod ještě větším tlakem. My se upínáme jen k tomu, co můžeme sami ovlivnit," řekl liberecký trenér Jaroslav Šilhavý. Věří, že jeho svěřenci ustojí tlak stejně dobře jako v předešlých třech vítězných zápasech.

"Samozřejmě jak se blíží konec ligy, v každém utkání jde o moc. Hráčům pořád zdůrazňujeme, ať neustoupí od toho, s čím byli doposud úspěšní. Ať se snaží situaci si spíš vychutnat," uvedl Šilhavý. Liberec řeší, jak poskládá záložní řadu, z níž vypadly dvě potrestané opory. Kvůli žlutým kartám nemohou hrát Lukáš Vácha a Michal Breznaník. "Jsou to samozřejmě ztráty, ale určitě je nahradíme," dodal kouč.

Co může 28. kolo rozhodnout?

Ve fotbalové lize se v nadcházejícím 28. kole mohou vyřešit hned tři otazníky. Liberec může v případě výhry a zaváhání svých pronásledovatelů Sparty a Plzně předčasně slavit mistrovský titul, poslední Žižkov může zpečetit pád do druhé nejvyšší soutěže a definitivně jasno může být také o všech třech postupujících z ligy do evropských pohárů.

Liberec vede tři kola před koncem soutěž o čtyři body před druhou Spartou a o pět bodů před třetí Plzní. Už o víkendu se proto může po šesti letech dočkat svého třetího titulu v historii. K tomu, aby mohl slavit, potřebuje v páteční předehrávce doma vyhrát nad Slováckem a pak v neděli doufat, že Sparta neporazí Bohemians 1905 a obhájce titulu z Plzně nezvítězí v Mladé Boleslavi.

Je nám líto, video expirovalo.
Liga spěje k závěru

Slovácko má i přes kolísavé výkony dlouho jistou záchranu a pod Ještědem tak může hrát naprosto uvolněně. Může se pokusit o vylepšení vzájemné bilance, Liberec už totiž dvanáctkrát po sobě neporazilo. "Na špatnou bilanci se ale neohlížíme, to je možná záležitost pro statistiky. Každém utkání je jiné," řekl kouč Miroslav Soukup.

Rozdílnost formy mezi oběma soupeři nejlépe ukazují střelecké statistiky - Liberec dal v minulých třech kolech 11 branek, zatímco Slovácko v posledních pěti zápasech skórovalo jednou. "V posledních zápasech se nám střelecky nedaří, herní projev byl ale minule proti Teplicím slibný. I když je náš protivník horkým favoritem, pokusíme se ho potrápit a případně získat alespoň bod. Tento úkol ale předpokládá vysoké herní nasazení od všech hráčů a dokonalou hru v defenzivě," dodal Soukup.

Sobotní zápasy 28. kola:

16:00 FC Slovan Liberec - 1. FC Slovácko

16:00 1. FK Příbram - FC Baník Ostrava

18:00 AC Sparta Praha - Bohemians 1905

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články