Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zbrojovku zasáhlo neštěstí: Zemřel mladý fotbalista Martin Foukal

Brno - Fotbalisté brněnské Zbrojovky sice vyhráli v sobotním utkání na hřišti Varnsdorfu 2:1, radost však nahradil smutek z lidské tragedie. V noci ze soboty na neděli zemřel dvacetiletý člen kádru třetiligové juniorky Martin Foukal. Mladý fotbalista ještě na podzim pravidelně nastupoval v Moravskoslezské fotbalové lize a absolvoval i část zimní přípravy. Přibližně před měsícem mu však lékaři zakázali sport kvůli vážné srdeční vadě. A právě slabé srdce jej zradilo, informoval web brněnského týmu.

Zesnulý Martin Foukal
zdroj: www.fczbrno.cz autor: FC Zbrojovka Brno

Martin Foukal byl oporou mládežnických týmů Zbrojovky, připsal si i dva reprezentační starty v českém výběru do 16 let. V posledních dvou sezonách nastupoval v obraně třetiligové juniorky, v níž odehrál 35 utkání a vstřelil dvě branky. V loňské sezoně se dokonce tlačil do A-týmu a v první lize byl na lavičce při utkání v Českých Budějovicích. 

Jeho spoluhráči se o úmrtí dozvěděli těsně před zápasem, v kterém následně drželi minutu ticha. "Všechny nás to strašně zasáhlo. Spousta kluků z mančaftu s ním nejen nastupovala za juniorku, ale někteří s ním i vyrůstali v mládežnických kategoriích. O to víc si cením, že se hráči dokázali v takové situaci zkoncentrovat na zápas. Dá se říct, že hráli pro Martina," řekl pro web Zbrojovky trenér Petr Čuhel.

Poslední rozloučení se zesnulým fotbalistou se uskuteční v pátek 4. května od 9:00 hodin v obřadní síni krematoria města Brna v Jihlavské ulici.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články