Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň se Slavií neměla problém, vyhrála 3:0

Plzeň - Fotbalisté Plzně neměli v dohrávce 27. kola první fotbalové ligy se Slavií větší problémy a s přehledem zvítězili v domácím prostředí 3:0. O zápase prakticky rozhodl již první poločas, Viktoria na hřišti dominovala a Pražané marně hledali recept na její lehkou kombinaci. Plzeň stihla dát všechny góly před přestávkou, přesně mířil Bakoš a dvakrát Petržela. Přestože v druhém poločase již neskórovala, nadále si aktivní hrou udržovala jasnou převahu. Západočeši díky dnešní výhře ztrácí na druhou Spartu pouhý bod.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

V takřka vyprodaných Štruncových sadech se hrálo výhradně podle plzeňských not. Zápas ale mohl v úvodu dostat odlišný ráz, kdyby hostující Nitrianský po čtyřech minutách proměnil dvojitou gólovou šanci. Brankář Pavlík mu nejprve zlikvidoval první střelu a vychytal i následnou dorážku. Nitrianský se stal smolařem utkání. Po jeho chybě se v deváté minutě řítil ze strany do otevřené obrany Pilař a Bakoš na bližší tyči ve skluzu vstřelil svůj patnáctý gól v sezoně, jímž se dotáhl na druhého nejlepšího ligového střelce, libereckého Štajnera.

Pavel Vrba: Chybí nám bodík k tomu, abychom si stoprocentně zajistili účast v evropských pohárech. Povedlo by se nám to potřetí za sebou, to by byl úspěch. Věřím, že to zvládneme. Jednu dobu jsme ztráceli na tehdy první Spartu dvanáct bodů, na Liberec jsme už také ztráceli víc než teď. Budeme se té šance držet neustále, dokud je. Na druhou stranu Liberec má velmi dobrou formu a zkušeně kráčí za titulem. Netvrdím, že v koutku duše na titul nemyslíme, ale záleží na těch dvou mužstvech, zda nám dají šanci.

Slovenský kanonýr mohl vzápětí přidat šestnáctý zásah, tentokrát ale ztroskotal na Čontofalském. Dění na hřišti do puntíku vypovídalo o tom, v jak rozdílném rozpoložení se oba týmy momentálně nacházejí. Slávisté vyhráli v jediném z předešlých třinácti kol a nepohoda byla na jejich výkonu na první pohled patrná. Bez zraněného kapitána Jarolíma jim navíc vůbec nefungoval střed hřiště, a protože selhávala i obrana, Plzeň brzy přidala uklidňující druhý gól.

Slávisté v osmnácté minutě zapomněli na Pilaře, který sice stál v těsném ofsajdu, ale míč se k němu zřejmě dostal od hostujícího hráče, a proto ho pomezní sudí nechal pokračovat v akci, kterou po kličce Čontofalskému dokončil do odkryté branky Petržela. Stejný hráč pak v 43. minutě po dalším úniku do děravé slávistické obrany s přehledem obstřelil hostujícího gólmana a přidal svou šestou trefu v sezoně.

Martin Poustka: Propadli jsme místo toho, abychom šli v úvodu do sedla. Milan Nitrianský nedokáže vstřelit gól a pak udělá školáckou chybu. Nepochopitelně neatakoval soupeře, inkasovali jsme a tím jsme dostali Viktorku do sedla. Za pár minut se situace opakuje, jeden z nejzkušenějších hráčů Vlček namaže soupeři přímo do běhu. Svými chybami jsme to soupeři usnadnili. Jsem rád, že jsme aspoň v druhém poločase neobdrželi další branku.

Po změně stran si Západočeši před více než jedenácti tisícovkami diváků užívali vysokého vedení a několik nadějných akcí pokazili tím, že je chtěli zbytečně vyšperkovat. Proto Bakošovi do střely stačili vložit nohu hostující zadáci a podobně se vedlo i Pilařovi. Čtyři minuty před koncem pak ve slibné pozici na penaltě neuspěl ani Kolář, ale domácí fanoušky to nijak nemrzelo a v závěru se stadionem nesla mexická vlna.

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 3:0 (3:0)

Branky: 18. a 43. Petržela, 9. Bakoš. Rozhodčí: Matějek - Štěrba, Košec. ŽK: Latka, Dostál, Veselý (všichni Slavia). Diváci: 11.412.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články