Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Porto získalo 26. portugalský titul

Lisabon - Fotbalisté Porta získali svůj 26. portugalský titul a obhájili triumf z minulé sezony. Jistotu prvenství jim po sobotní výhře 2:0 nad Marítimem dala remíza Ria Ave 2:2 s Benfikou, která ztrácí šest bodů a v posledních dvou kolech už vinou horší vzájemné bilance nemůže Porto předstihnout.

Radost fotbalistů Porta
zdroj: AP

Vítěz minulého ročníku Evropské ligy Porto ve 28. kole zvítězilo 2:0 díky dvěma penaltám Brazilce Hulka a do dnešního večera čekalo, zda dopadne příznivě i duel Benfiky. Lisabonský celek brzy prohrával, ale ještě do poločasu skóre na 2:1 otočil Nolito a z pokutového kopu Cardozo. Pět minut po přestávce ale vyrovnal na konečných 2:2 Yazalde a na dálku přihrál titul Portu.

Leiria nastoupila do ligového zápasu proti Feirense jen s osmi hráči, v sobotu totiž hned 16 fotbalistů podalo kvůli opožděným výplatám kolektivně výpověď. Poslední tým tabulky utrpěl v oslabené sestavě porážku 0:4. Po sobotních výpovědích se podle Portugalské unie profesionálních fotbalistů dnešní duel vůbec neměl konat, ale Leirii se podařilo tým seskládat z hráčů hostujících z Benfiky Lisabon a mladíků z rezervy. Předešla tak automatickému sestupu a pokutě.

Podle popisu agentury Reuters absolvovala osmička zachmuřených fotbalistů před utkáním společné focení a poté statečně vzdorovala početní převaze soupeře. První ze čtyř branek dalo Feirense až v nastavení prvního poločasu. Prezident Leirie Joao Bartolomeu uvedl, že chování hráčů nechápe, protože se mu už povedlo najít řešení finančních problémů. Klub prý navíc výpovědi pořád neobdržel a chce to řešit. "Může to být důvodem k disciplinárním a soudním řízením proti hráčům za škody, které klubu způsobili," uvedl tým v prohlášení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články