Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Jihlava se po remíze s Karvinou posunula na druhé místo

Praha - Fotbalisté Jihlavy remizovali v 25. kole druhé ligy 1:1 v Karviné a posunuli se na druhé místo tabulky. Svěřenci trenéra Romana Pivarníka o bod přeskočili Bohemians Praha, kteří v sobotu nečekaně prohráli 1:3 s posledním týmem soutěže rezervou Sparty.

Radost fotbalistů Jihlavy
zdroj: isifa/VLP autor: Michaela Hasíková

Bohemians přitom nezačali v Horních Počernicích špatně a zdálo se, že by mohli odčinit týden starou porážku s Varnsdorfem. Jenže na Dorotíkovu branku ze 13. minuty odpověděl ještě v prvním poločase sparťanský Jirásek. Do vedení poslal domácí Krch a výhru Sparty zpečetil z penalty Rada, jenž potrestal Drskův faul na pronikajícího Kadeřábka. Rezerva Sparty navázala na předchozí venkovní výhru nad Táborskem, kterou svěřenci Zdeňka Svobody ukončili sérii devíti porážek. Zaváhání konkurenta využila vJihlava, která remizovala 1:1 v Karviné.

První gól padl až v 61. minutě, kdy se dostal k míči nabíhající Vladavič a pohotovou střelou překonal jihlavského brankáře Blažka. Inkasovaný gól hostující celek probral, hráči se ale dlouho nemohli proti karvinské obraně prosadit. Nakonec se jim to podařilo po sérii rohů a deset minut před koncem prošla tečovaná Obertova střela až do branky.

V úspěšné jízdě pokračují fotbalisté Brna, kteří vyhráli 2:1 ve Varnsdorfu a prodloužili sérii neporazitelnosti na jedenáct zápasů. O výhře hostů rozhodl v nastavení druhého poločasu důrazný kamerunský útočník Dani Chigou. Zbrojovka se díky výhře posunula už na páté místo v tabulce a může pomýšlet i na návrat do první ligy. Na druhou postupovou příčku, kterou drží Jihlava, ztrácí pět kol před koncem čtyři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články