Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec hraje v Budějovicích, má šanci se opět vzdálit Spartě

Praha - Další krok na cestě k zisku mistrovského titulu by chtěli v sobotu udělat fotbalisté vedoucího Liberce, kteří se ve 27. kole první ligy představí v Českých Budějovicích. Slovan má čtyři zápasy před koncem soutěže jednobodový náskok na Spartu, která v předehrávce porazila Olomouc.

16:45, České Budějovice - Liberec

Liberec čeká na jihu Čech soupeř ve výborné formě. Budějovice v minulém kole počtvrté za sebou vyhrály, čímž vyrovnaly klubový rekord z roku 1995, a s předstihem si zajistily záchranu. "Určitě to ale neznamená, že bychom nechtěli vyhrát, nebo že bychom něco vypouštěli. Zápas slibuje výbornou podívanou. Liberec je na jaře nejlepší a my jsme v tabulce jarních zápasů třetí," uvedl trenér Dynama František Cipro. Zajímavé bude utkání pro kouče Jaroslava Šilhavého, který do Liberce přišel po konci minulé sezony právě z jihu Čech. "Sice jsem v Budějovicích působil, mám tam přátele a těším se tam, ale neberu to tak, že je to prestižnější zápas. Pro nás je teď každý zápas důležitý, protože nám jde o hodně. Budějovice nastolily směr v podobě příchodu zkušených hráčů a to se jim vyplácí," vyzdvihl protivníka trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Před 27. kolem GL

17:00, Baník Ostrava - Žižkov

Zápas o všechno uvidí diváci v sobotu Ostravě. Předposlední Baník přivítá poslední Žižkov, na který má tříbodový náskok. Slezany může povzbudit i fakt, že s týmem od televizní věže devět a půl roku neprohráli a v posledních šesti zápasech od něho ani neinkasovali. Ostravský trenér Radoslav Látal očekává klíčový souboj v boji o záchranu. "Pořád jsme na dosah Bohemky, ale jestli se chceme zachránit, měli bychom z příštích dvou zápasů vybojovat čtyři body. Žižkov nemá co ztratit. Už je každý odepisoval, ale chytli se zápasem na Bohemce a začali si věřit. Hrají agresivní a nátlakový fotbal a to jim přináší úspěchy. Předpokládám, že o totéž se budou snažit tady," mínil bývalý reprezentant. Žižkovský trenér Roman Nádvorník cítí poslední šanci na záchranu. "Nyní nás čeká utkání, které může určit tvrdou realitu. Na hráčích pozoruji určité natěšení. Mužstvo věří, že dokáže důležité utkání zvládnout a bude i dále bojovat o záchranu."

Neděle, 17:00, Dukla Praha - Mladá Boleslav

V přímém souboji o čtvrtou příčku, které by mohlo znamenat místo v předkole Evropské ligy, se v neděli utkají Dukla s Mladou Boleslaví. Oběma týmům se momentálně daří: nováček vyhrál třikrát za sebou, Středočeši zase porazili Bohemians 1905 a v posledním kole také Spartu. "Vzpomínám si na podzimní sérii s pražskými mužstvy. Všechny tři zápasy jsme vyhráli a kdyby ta série měla jarní paralelu, vůbec bych se nezlobil. Po třech bodech z utkání s Bohemkou a se Spartou už máme, líbilo by se mi v tomto stylu pokračovat i na pražské Julisce proti Dukle," přemítal trenér Boleslavi Miroslav Koubek. Jeho protějšek Luboš Kozel soupeře označil za jedno z nejsilnějších mužstev v lize. "Mladá Boleslav je velmi silná směrem dopředu, ve svém středu má řadu rychlostně vybavených hráčů a z rychlých protiútoků je hodně nebezpečná. Zároveň se jedná o zkušené mužstvo," uvedl.

Ostatní zápasy 27. kola:

SOBOTA

19:00, Slovácko - Teplice

NEDĚLE

15:00, Jablonec - Hradec Králové

17:00, Bohemians Praha - Příbram

PONDĚLÍ

18:00, Plzeň - Slavia Praha

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články