Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Na Euro se chystají tisíce Čechů

Praha - Českou fotbalovou reprezentaci přijedou do Polska, kde bude nároďák hrát tři utkání základní skupiny, podpořit tisíce Čechů. Podle bezpečnostního manažera Fotbalové asociace ČR Martina Syneckého dorazí nejvíce českých fanoušků na prostřední zápas s Řeckem – rovnou jedenáct tisíc.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Český národní fotbalový tým vedený Michalem Bílkem bude mít v polské Vratislavi o bouřlivou atmosféru postaráno. Češi by totiž na stadionu, jenž je schopen pojmout více než 42 tisíc lidí, mohli obsadit přibližně čtvrtinu. A to není zanedbatelný počet. Na zápas s Ruskem a Polskem přijede podle Syneckého přes devět tisíc Čechů.

Kdo se nevejde na stadion, šanci může mít alespoň na vratislavském náměstí Rynek. Tamní fanzóna by měla pojmout až třicet tisíc lidí. Fandit se bude i na pražském Staroměstském náměstí, odkud Česká televize plánuje vysílat živé vstupy.

Synecký dále prozradil, že ve všech střetnutích by měl český výběr vystupovat jako hostující mančaft. Čech a spol. se tedy představí v bílých dresech. Bezpečnostní manažer také zapochyboval nad tím, zda bude možné vzít si s sebou do hlediště třeba bubny. Jejich používání totiž kvůli preventivním ochranným UEFA nechystá schválit.

Každá z účastnických zemí má pro své zápasy k dispozici šestnáct procent kapacity stadionu. FAČR pro své potřeby dostala tři tisíce vstupenek, zbytek z kvóty pro Čechy, zhruba 3 700 vstupenek na základní skupinu a 3 500 na vyřazovací fázi, prodávala přímo UEFA na webu.

Zdroj
ČT sport, Aktuálně

Hlavní zprávy

Nejčtenější články