Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bayern po penaltách vyřadil Real a je ve finále

Madrid - Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v odvetě semifinále Ligy mistrů Real Madrid 3:1 na penalty a po dvou letech znovu postoupili do finále. V základní hrací době skončil zápas 2:1 pro "Bílý balet", první duel v Německu vyhrál stejným poměrem bavorský klub. O vítěznou trofej se Bayern 19. května utká v domácí Allianz Areně s Chelsea, jejíž dres obléká brankář Petr Čech.

Utkání Real Madrid - Bayern Mnichov
zdroj: AP

Mnichované potvrdili, že se jim v soubojích s Realem daří. V páté semifinálové bitvě mezi oběma giganty slaví Bayern čtvrtý postup. Zároveň německý klub oplatil Josému Mourinhovi porážku z předloňského finále, ve kterém portugalský trenér ještě jako kouč Interu Milán připravil Bayern shodou okolností právě na stadionu Realu o vítěznou trofej. "Bílý balet" Mourinho po desetiletém čekání do finále nedovedl a zatím se tak nestane prvním koučem v historii, který by vyhrál soutěž se třemi různými týmy.

Real vstoupil do odvety nabuzen ligovým triumfem na hřišti Barcelony a Bayernu rychle zasadil hned dva gólové údery. Di María trefil v šesté minutě ve vápně Alabovu ruku a Ronaldo se z penalty nemýlil.

I v domácí obraně se otvírala okénka, Bayern ovšem zpočátku doplácel na špatnou koncovku. Robben po centru od Alaby přestřelil prázdnou branku a pak před dorážejícím Ribérym na poslední chvíli odvrátil Khedira.

To Real prokázal v zakončení víc klidu. Özil ve čtrnácté minutě narýsoval skrz volný střed přihrávku na Ronalda a Portugalec přesnou střelou k tyči zaznamenal desátý gól v soutěži. Hosty ovšem podobně jako v úterý Chelsea na hřišti Barcelony dvoubranková ztráta nezlomila.

Pepe ve 27. minutě stáhl k zemi Gomeze a Robben z pokutového kopu se štěstím odčinil penaltový kolaps proti Dortmundu, který přispěl k tomu, že Bayern v Bundeslize nedosáhl na titul. Zároveň se prosadil proti bývalému zaměstnavateli, s nímž se nerozešel v dobrém. Mnichované mohli do pauzy dokonce srovnat, "Bílý balet" dvakrát zachránil Casillas.

Po přestávce se strhující zápas měnil v taktické šachy. Bayern zkraje druhé půle zahrozil Gomezovou hlavičkou, na druhé straně protáhl Neuera Benzema, ale pak už převládla hlavně snaha neudělat chybu. V postupném útoku lépe kombinoval Bayern a v 86. minutě mohl zmrazit vyprodaný stadion Santiaga Bernabeua Gomez, kdyby sám před Casillasem lépe zpracoval míč.

Bez výrazných šancí dospěl duel až k penaltovému vyvrcholení. Kolaps Realu předznamenal hned při úvodním pokusu Ronaldo. Hned po něm neuspěl ani Kaká, a přestože také Bayern dvakrát selhal, další neproměněná penalta v podání Ramose už byla pro domácí osudná. Schweinsteiger nezaváhal a mohl se spoluhráči začít slavit. Radoval se i kouč Heynckes, jemuž dokonale vyšel návrat do míst, kde v roce 1998 slavil s Realem výhru v Lize mistrů.

Real Madrid - Bayern Mnichov 2:1 po prodl. (2:1, 2:1), na penalty 1:3 Branky: 6. z pen. a 14. Ronaldo - 27. Robben z pen. Penalty proměnili: Xabi Alonso - Alaba, Gomez, Sweinsteiger. Neproměnili: Ronaldo, Kaká, Ramos - Kroos, Lahm. Rozhodčí: Kassai - Erös, Ring (všichni Maď.). ŽK: Pepe, Arbeloa, Granero - Alaba, Robben, Luiz Gustavo, Badstuber. První zápas: 1:2, postoupil Bayern. Real: Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di María (75. Kaká), Özil (111. Granero), Ronaldo - Benzema (106. Higuaín). Trenér: Mourinho. Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Robben, Kroos, Ribéry (95. Müller) - Gomez. Trenér: Heynckes.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články