Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Glasgow Rangers mají na rok zakázané přestupy, Whyte skončil

Glasgow - Skotský fotbalový velkoklub Glasgow Rangers má na rok zakázáno provádět přestupy hráčů. Jeho majitel Craig Whyte nesmí doživotně působit v žádné funkci ve skotském fotbale, k tomu musí zaplatit 245 000 eur. Klubu vyměřila Skotská fotbalová asociace (SFA) pokutu 195 000 eur.

Craig Whyte
zdroj: ISIFA

Disciplinární komise podle britských médií dospěla k závěru, že klub a jeho šéf v období od loňského května, kdy Whyte získal 85 procent podílu, do letošního března opakovaně porušili svazové předpisy v souvislosti se současnou kritickou finanční situací v klubu. Zadlužený čtyřiapadesátinásobný mistr je od února pod nucenou správou.

"Jsem překvapený, jak tvrdě postupuje SFA proti klubu, který v současnosti prochází těžkými časy," reagoval Whyte. Ten byl hlavním terčem fanouškovských protestů, které rozsudku následovaly. Organizace příznivců Rangers na twitteru napsala, že nikdy nezapomene na Whytovu snahu klub zničit.

Podle fotbalových komentátorů roční embargo na přestupy klub ochromí. "Je nesnadné předpovídat důsledky tohoto rozhodnutí. Je však jasné, že jeho cílem je klub zasáhnout co možná nejvíce," uvedl korespondent pro BBC Roddy Forsyth. 

Glasgow Rangers
zdroj: ISIFA

Rangers hrozí likvidace kvůli dluhu na daních ve výši 59 milionů eur, hledají proto nového majitele. Už v průběhu sezony byli obhájci titulu potrestáni odpočtem deseti bodů, takže ligu bezpečně vyhrál městský rival Celtic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články