Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jsme v kritické situaci, uvědomuje si Matějovský

Mladá Boleslav - Kapitán fotbalové Sparty Marek Matějovský si po včerejší prohře v Mladé Boleslavi dobře uvědomuje, v jak obtížné situaci Pražané v boji o titul uvízli. Čtyřbodová ztráta na vedoucí Liberec je čtyři kola před koncem ligy prý už velmi zásadní komplikací. Matějovský ale burcuje své spoluhráče, ať ještě nepropadají panice.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Ale jsme jednoznačně v kritické situaci. Pohled na tabulku je jasný a počítat umíme. Už budeme muset spoléhat i na velkou pomoc soupeřů," řekl Matějovský po utkání v Boleslavi, kde Sparta podlehla 0:2. Matějovského by v zimní pauze, kdy Pražané třímali šestibodový náskok před Libercem, nenapadlo, jak špatnou výchozí pozici bude mít Sparta před ligovým finišem.

"Nevěřil jsem tomu, že se stane něco podobného. Navíc po přípravě, která vypadala fakt dobře. Všichni jsme věřili, že to převedeme i do ligy, ale nepovedlo se to," podotkl Matějovský. Sparta se ale prý v závěru ligy nesmí vzdát. "Musíme věřit do poslední chvíle. Cokoliv jiného by bylo špatně," dodal Matějovský.

Trenér Sparty Martin Hašek: "Bojujeme především o první, ne o druhé místo. Zajímá nás situace, která je před námi. Ztrácíme čtyři kola před koncem čtyři body, což je velice nepříjemné, ale ne nehratelné."

Liberecký kapitán Jiří Štajner: "Pro nás se nic nemění. Následující zápasy chceme vyhrát, abychom v posledním kole proti Plzni už nemuseli o nic hrát, když nám teď darovali takovýhle náskok."

Ten se dnes těšil, jak si užije návrat do svého bývalého působiště, kde si udělal jméno a odkud se odrazil i do reprezentace. Po porážce vypadal třicetiletý záložník sklesle. "Chtěli jsme vyhrát, jeli jsme pro tři body a měli i velkou vůli. Ale bohužel," uvedl Matějovský. Sparta podle něj v jarní části sezony, kdy už šestkrát ztratila body a přepustila vedení Liberci, doplácí na tristní zakončení.

"Kdybychom dnes dali gól, Boleslav by se na odpověď nezmohla. Rozdíl mezi podzimem a jarem je u nás jednoznačně v proměňování šancí. I dnes jsme měli mírnou herní převahu, ale gól jsme nedali žádný a naopak z brejku inkasovali," litoval Matějovský. Spartu prý srazilo i vyloučení beka Pamiče v 58. minutě. "V Boleslavi je těžké hrát v jedenácti lidech, když jdete do deseti, mají pak smrtící brejky. A když jsme prohrávali, měli jsme to pak už v oslabení složité," řekl Matějovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články