Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Guardiola: Titul proklouzl Barce mezi prsty

Barcelona - Trenér fotbalistů Barcelony Pep Guardiola po porážce 1:2 od Realu Madrid v prestižním El Clásiku připustil, že jeho tým čtvrtý mistrovský titul ve španělské lize za sebou nezíská. "Soutěž, o kterou jsme bojovali, nám proklouzla mezi prsty," přiznal katalánský kouč, jehož tým ztrácí na rivala čtyři kola před koncem sedm bodů.

Pep Guardiola
zdroj: ISIFA

Guardiola byl i přes domácí prohru s výkonem Barcelony spokojen. "Hráči do toho dali všechno, a proto se mohou spolehnout, že stojím při nich. Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas proti silnému protivníkovi. Kontrolovali jsme jeho protiútoky a nedovolili jsme mu vytvořit mnoho nebezpečných příležitostí," zhodnotil někdejší defenzivní záložník, který s Realem prohrál v lize poprvé během svého čtyřletého působení na lavičce Barcelony.

Jednačtyřicetiletý trenér upozornil na to, že katalánský tým se musí co nejrychleji přeorientovat na úterní odvetu semifinále Ligy mistrů s Chelsea. Londýnský tým s brankářem Petrem Čechem si na Nou Camp veze náskok 1:0. "Cílem je, aby se hráči zotavili před úterním zápasem, mám však pocit, že se zvednou, protože vědí o důležitosti utkání," dodal Guardiola.

José Mourinho
zdroj: soccer-magazine.com

Velké zklamání prožíval po utkání Andrés Iniesta. "Naše duše bolí, že nedokážeme ještě trochu prodloužit ligu, ale musíme to akceptovat. Naší jedinou možností bylo vyhrát a s tímhle vědomím oni hráli," konstatoval španělský mistr světa a Evropy. Také on vyzdvihl důležitost úterního zápasu. "V sázce je mnoho a my nesmíme zaváhat," dodal odhodlaně Iniesta.

Podle asistenta Realu Aitora Karanky, který na tiskové konferenci znovu zastoupil "stávkujícího" hlavního trenéra Josého Mourinha, ještě španělská liga není rozhodnuta. "Vítězství je produktem naší dobré práce. Stále je však v sázce mnoho bodů a nám chybí k titulu dva zápasy. Další krok musíme udělat v nedělním domácím duelu," řekl bývalý obránce.

Mourinho na tiskovce chyběl

Mourinho nepřišel přesto, že se mu podařilo poprvé v kariéře vyhrát na Nou Campu. Potřeboval na to deset pokusů a tři kluby. Navzdory tomu a také faktu, že jeho tým překonal rekord v počtu vstřelených branek v jedné sezoně španělské ligy (dosud 109 gólů), ho už na 48. setkání před médii během dvou let zastoupil Karanka.

Mourinhův asistent pochválil střelce rozhodujícího gólu Cristiana Ronalda. Hvězdný Portugalec v 73. minutě rychle odpověděl na vyrovnání Alexise Sáncheze a vrátil Realu vedení, které zařídil v 17. minutě Sami Khedira. "Už jsme si zvykli na jeho skvělé výkony a podle mě je to nejlepší hráč na světě. Také v minulé sezoně rozhodl o Španělském poháru (ve finále proti Barceloně)," připomněl Karanka.

Nejlepší střelec soutěže po svém 42. zásahu v sezoně vyzdvihl práci celého mužstva. "Můj gól byl důležitý, protože zajistil tři body, ale na vítězství záleží víc. Tým podal exhibiční výkon a já bych rád spoluhráčům pogratuloval," ocenil Ronaldo. Podle něj Realu výhra zvýšila sebevědomí před středeční odvetou semifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov, v němž bude "Bílý balet" dohánět ztrátu 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články