Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Kanonýr Drogba a skvělý Čech zařídili výhru Chelsea nad Barcelonou

Londýn – Fotbalisté Chelsea porazili i díky brankáři Petru Čechovi v úvodním semifinále Ligy mistrů obhájce Barcelonu 1:0 a na svém hřišti vyhráli i v šestém utkání prestižní evropské soutěže v sezoně. Zápas rozhodl v nastaveném čase prvního poločasu Didier Drogba, hosté dvakrát trefili brankovou konstrukci. Odveta se hraje 24. dubna v Barceloně. "Blues" dokázali jako první tým v tomto ročníku LM porazit obhájce trofeje a nakročili k druhé finálové účasti v historii. Londýnský celek se svým rivalem neprohrál pošesté za sebou. Barcelona tak na úvod semifinále LM prohrála stejně jako její španělský konkurent Real Madrid, s nímž se utká v sobotním El Clásiku.

Didier Drogba
zdroj: ČTK/AP

Katalánce nezachránil ani nejlepší střelec soutěže Lionel Messi, který se nedočkal svého patnáctého zásahu v sezoně. Hvězdný Argentinec se tak neprosadil ani ve svém sedmém utkání proti Chelsea, na Čecha nevyzrál v Lize mistrů už popáté.

Hosté mohli jít na stadionu Stamford Bridge do vedení už v deváté minutě. Sánchez převzal Iniestův přesný pas za obranu, přehodil vyběhnuvšího Čecha, ale jeho oblouček skončil na břevně. Za osm minut pak měli aktivnější hosté další slibnou šanci. Čech vyrazil Iniestovu střelu jen k volnému Fábregasovi, ale ten v dobré pozici ideálně netrefil míč. Bývalý kapitán Arsenalu selhal v koncovce i po Messiho akci dvě minuty před přestávkou, když jeho slabou střelu vykopl z brankové čáry Cole.

Je nám líto, video expirovalo.
Chelsea FC - FC Barcelona

Domácí, kteří dlouho hrozili prakticky jen ze standardních situací, se prosadili z poslední akce prvního poločasu. Spolupráci Lamparda s Ramiresem zakončil ve druhé minutě nastavení Drogba první střelou Chelsea na Valdésovu branku.

Chelsea se drželo štěstí

I do druhého poločasu vstoupila za hustého deště lépe Barcelona. Šest minut po změně stran Adrianovu nebezpečnou ránu na zadní tyč vyrazil Čech a v 57. minutě pak z povedené akce hostů zblízka těsně minul Sánchéz.

Katalánci měli ještě vyšší procento držení míče než v první půli, ale Chelsea jejich tlaku odolávala. Tři minuty před koncem český reprezentační gólman předvedl další výborný zákrok, když vytáhl nebezpečnou hlavičku hostujícího kapitána Puyola. V nastaveném čase pak Čechovi po Pedrově přízemní střele podruhé v zápase pomohla branková konstrukce.

Chelsea - Barcelona 1:0 (1:0)

Branka: 45.+2 Drogba. Rozhodčí: Brych (Něm.). ŽK: Ramires, Drogba - Pedro, Busquets. Diváci: 40 000.

Trenéra Barcelony Pepa Guardiolu po utkání mrzelo, že jeho tým nedokázal v Londýně zužitkovat ani jednu z mnoha příležitostí. "Nečekal jsem, že budeme mít tolik šancí, jediným problémem bylo jejich proměňování. Zkusíme to znovu příští týden, ale proti tak dobře bránícímu mužstvu to nebude snadné. To, že máme lepší držení míče, ještě neznamená, že budeme vyhrávat každý zápas," uvedl kouč hostů.

Jeho protějšek na lavičce Chelsea Roberto Di Matteo pochválil své svěřence za týmový výkon. "Hráči předvedli proti soupeři vysoké úrovně odhodlání a kuráž. Je to však stále padesát na padesát, protože máme před sebou ještě jedno utkání. Dnes jsme věděli, že budeme muset hodně bránit a většinu času být bez míče. Didier vstřelil důležitý gól, ale výkon byl kolektivní," vyzdvihl italský trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články