Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Teplice a Olomouc se utkají o druhé finálové místo

Teplice - Fotbalový Pohár České pošty pozná druhý tým, který si na začátku května v Plzni zahraje o vítěznou trofej. Proti Spartě, která prošla do finále přes Jablonec, se postaví vítěz duelu Teplic s Olomoucí a postupové šance jsou před odvetou naprosto otevřené. V úvodním semifinále na Hané se před týdnem zrodila bezbranková remíza. Oba týmy stojí před poslední šancí, jak se probojovat do evropských pohárů. Olomouc už v lize tuto naději dávno ztratila a vinou bodového odpočtu za účast v korupční kauze stále bojuje o udržení, Teplice se mohou z nejvyšší soutěže do pohárů dostat už jen teoreticky.

Severočeši přikládají dnešnímu duelu velkou váhu. "Je to pro nás důležité utkání. Jsme rádi, že jsme do konce sezony udrželi naději na poháry a uděláme vše pro to, abychom postoupili do finále," řekl teplický kouč Petr Rada.

Bezbrankovou remízu z prvního duelu považuje za nevyzpytatelný výsledek. "Jdeme do utkání, jako by se ten první zápas nehrál. Začíná se znovu a pokud soupeř vstřelí branku, bude trošku ve výhodě. Bude to o trpělivosti, my budeme chtít navázat na kvalitní výkony z předešlých pohárových zápasů," dodal Rada.



Vítěz domácího poháru z let 2003 a 2009 chce potvrdit dobrou formu z minulých zápasů. Z posledních jedenácti soutěžních duelů prohráli Severočeši jediný a v sobotu překvapili remízou 2:2 v lize na Spartě.

Olomouci se v Teplicích dlouhodobě nevede. Na Stínadlech z posledních deseti zápasů vyhrála jen v jednom případě a na konci března si odvezla porážku 1:3. "Musíme podat lepší výkon, s takovou hrou bychom neuspěli. Výsledek není pro odvetu úplně špatný. Tím, že Teplice u nás uhrály remízu, ale mají malinkou výhodu," řekl kouč Sigmy Petr Uličný, který plánuje nasadit nejsilnější možnou sestavu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články