Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Řepka: Slavii prostě nesnáším

Praha – Víkendový duel mezi českými Budějovicemi a fotbalisty Slavie nejvíce prožíval stoper jihočeských Tomáš Řepka. Ten přišel do týmu Františka Cipra v zimě ze Sparty a Slavia nikdy nepatřila mezi jeho oblíbené soupeře, což potvrdil; po zákroku na záložníka Lukáše Jarolíma dostal žlutou kartu, další ostré souboje svedl se Zbyňkem Pospěchem.

Řepka se ale jinak celkem udržel na uzdě, byť někdy byly jeho nervy "klasicky vizuálně" vypjaty na maximum. Podle svých slov to dělal pro lidi, aby měli show. Na stadion Dynama přišlo bez dvou 3 700 diváků. "Pro mne to bylo takové malé, soukromé derby. Já Slavii prostě nesnáším, cítím k ní averzi," řekl v rozhovoru pro Sport.cz. Řepka se prý na sešívané vždy vyhecuje a za všech okolností ji chce porazit. "Ať budu hrát v jakémkoliv dresu a v jakékoliv soutěži. Třeba i v okresním přeboru," dodal.

Ze žluté karty za faul na Jarolíma si nic nedělá, rozhodnutí sudího chápe. "Sice jsem trefil balón, ale Lukáše také. Ovšem nijak nebezpečně. Když se zvedal, vyříkali jsme si to," popsal Řepka, který se párkrát střetl i s Pospěchem. "Nemáme spolu problém, ale nic jsme si nedarovali. Jednou jsme se v šestnáctce srazili a Zbyněk se odporoučel k zemi. Chtěl si vykoledovat penaltu. Sudí mu to ale nezbaštil. Jinak to bylo férové," zhodnotil Řepka.

Dynamo díky gólu Petra Javorka z 87. minuty v tabulce přeskočilo Slavii a na kontě tak má 29 bodů, o jeden více než jeho sobotní soupeř. Řepka burcuje, nejlepší by podle něj byly ještě čtyři body z dalších zápasů navrch. "Hodně bude záležet v každém kole, jak si povedou ohrožené týmy. Po dvou zápasech může být mnohé jinak, než se teď jeví. Nebude to lehké, ale ty body se dají nasbírat."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články