Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Slavia hraje s Budějovicemi, Poustka se postaví svému učiteli

České Budějovice - Duel týmů z druhé poloviny tabulky mezi Českými Budějovicemi a Slavií otevírá program 25. kola první fotbalové ligy. Ve hře bude desáté místo. Vítěz se také přiblíží, respektive přehoupne přes třicetibodovou hranici, která už většinou znamená jistotu záchrany. Pražanům k ní chybí dva a Jihočechům čtyři body. 

Hráči fotbalové Slavie
zdroj: ČT24

Dynamo po zimním příchodu Tomáše Řepky ožilo a v jarní sezoně z osmi utkání prohrálo jediné. Kouč František Cipro ale krotí optimismus. "Zachráněni zdaleka nejsme a nějakou přehnanou euforii se snažím hodně mírnit. Do konce ligy schází šest kol a náš los není rozhodně ideální, takže vyhráno ještě určitě nemáme," řekl nejstarší ligový kouč, který v den zápasu oslaví 65. narozeniny.

Duel pro něj bude zvláštní nejen kvůli jeho životnímu jubileu. Slavii totiž několikrát trénoval, v roce 1996 ji dovedl k mistrovskému titulu a ještě na začátku minulé sezony byl v Edenu hlavním skautem. "Teď jsem ale v Budějovicích a ani nevíte, jak moc si přeju, abychom Slavii porazili. Ať hraje nahoře, ale s námi ať prohraje," uvedl s úsměvem Cipro.

Cipro se dobře zná s nynějším slávistickým koučem Martinem Poustkou, s nímž od léta 2009 do podzimu 2010 spolupracoval v oddělení skautingu. "Je to zápas proti mému učiteli a navíc v den jeho životního jubilea. Víme, že nás v Budějovicích nečeká lehký zápas, náš soupeř má teď na jaře dobré výsledky, boduje doma i venku," upozornil Poustka.

Slavii opět trápí absence. Z nejrůznějších důvodů bude chybět osm hráčů včetně stopera Latky a ohrožen je start kapitána Jarolíma. "Přesto uděláme všechno pro to, abychom si z jihu Čech nějaké body odvezli," dodal Poustka, který se v pondělí proti Žižkovu dočkal premiérové výhry na lavičce Slavie.

Ve vzájemných zápasech mají výrazně navrch slávisté. S Jihočechy neprohráli v posledních sedmi letech ani v jednom z jedenácti zápasů a ze Střeleckého ostrova se naposledy vraceli bez bodu v listopadu 2000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články