Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Manchester City snížil náskok United

Londýn - Fotbalisté Manchesteru City rozstříleli v anglické lize West Bromwich 4:0 a stáhli náskok Manchesteru United v čele tabulky na pět bodů. Svěřenci Alexe Fergusona totiž v souběžně hraném utkání prohráli 0:1 s dosud předposledním Wiganem.

Radost fotbalistů Manchesteru City
zdroj: AP autor: Tim Hales

Hráči City vedli na domácím hřišti už od 6. minuty, kdy je poslal do vedení Argentinec Agüero, jenž po přestávce zaznamenal i druhou branku. Svůj první gól v ročníku pak přidal jeho krajan Tévez, který však většinu sezony nepatřil vinou sporů s trenérem Mancinim do sestavy. Poslední branku vstřelil Silva.

United v lize vyhráli posledních osm zápasů a před duelem ve Wiganu byli favoritem nejen kvůli postavení v tabulce, ale i díky historické bilanci obou týmů. Wigan totiž dokázali porazit ve všech dosavadních čtrnácti vzájemných duelech. V utkání na hřišti outsidera ale předvedli jeden z nejhorších výkonů v sezoně a gól nedali, zato v 50. minutě soupeři zajistil tři body Maloney střelou z hranice pokutového území. Mnohem víc než zlepšení historické bilance ale bude jeho Wigan zajímat posun na nesestupové 16. místo tabulky.

Na záložníka Tomáše Rosického zbylo po devíti ligových startech v základní sestavě dnes místo jen mezi náhradníky, Arsenal si ale i bez něj poradil jednoznačně s posledním Wolverhamptonem. Svůj 27. gól dal už v 9. minutě z penalty nejlepší střelec Premier League Van Persie, o dvě minuty později zvýšil Walcott. V 69. minutě stanovil konečné skóre 3:0 Benajun. "Kanonýři" se na třetím místě tabulky vzdálili Tottenhamu na pět bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články