Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Střížkov rozstřílel Znojmo, Ústí utrpělo debakl

Praha - Fotbalistům Bohemians Praha se po trenérské změně ve druhé lize daří. Pod vedením dvojice Jaromír Jindráček - Jaroslav Vodička v utkání 22. kola doma porazili Znojmo 4:0. Vedoucí tým druhé fotbalové ligy z Ústí nad Labem utrpěl nečekaný debakl v Sezimově Ústí. Od Táborska inkasoval pět gólů a jeho náskok v čele tabulky před Bohemians Praha se smrskl na tři body. Sokolov se staronovým trenérem Alešem Jindrou remizoval s Varnsdorfem 0:0. Po 22. kole tak čtvrtý celek tabulky ztrácí na druhou postupovou příčku už šest bodů. Předposlední Most na domácí půdě porazil Zlín 1:0 díky Hofmannově penaltě a snížil tak ztrátu na čtrnácté místo na dva body.

Tvrdý souboj o míč
zdroj: http://www.fctescomazlin.cz

Prvního jarního vítězství na domácí půdě dosáhl Střížkov především díky výbornému výkonu v úvodním poločase, který podtrhli třemi krásnými brankami do sítě Znojma. Už v 7. minutě Šisler trefil zdálky břevno. O pět minut později rozehrál roh a nabíhající Grznár vydařenou dělovkou z voleje otevřel skóre. Ve 33. minutě prošel po levé straně Očovan až do šestnáctky, našel nabíhajícího Flachbarta a ten střelou k tyči pojistil náskok pražského týmu.

V nastaveném čase první půle po centru Grznára zvýšil hlavou Penc na tříbrankový rozdíl. Tři minuty po změně stran Škodova střela lízla tyč, o dalších pět minut později už se Bohemians radovali počtvrté. Dorotík vybojoval míč pro Škodu, který ho ještě posunul doleva k nabíhajícímu Jandovi a ten uzavřel skóre na 4:0. Hosté neměli za celý zápas ani jednu vyloženou příležitost a vyšli potřetí za sebou střelecky naprázdno.

Necelých 900 diváků v Sokolově příliš pohledných  momentů nevidělo. Utkání hrané za občasného deště nabídlo hlavně nepřesnosti a souboje ve středu hřiště. V prvním poločase se do jediné šance dostali hosté, proti volnému Hikspoorsovi ale dobře vyběhl gólman Buček. Po změně stran po Glaserově centru nebezpečně hlavičkoval Dvorník, ale gólman Kovář míč stačil chytit ještě před brankovou čárou. V 74. minutě mohl jít do vedení Varnsdorf - centr zleva přistál na hlavě neobsazeného Rudnického, ten však míč poslal jen do Bučkovy náruče.

Zlín v Mostě nepředvedl špatný výkon, měli převahu a víc šancí. Poláchova technická střela ale skončila na břevnu a následnou dorážku zázračně vytěsnil gólman Bertelman. Domácí se rozjížděli pomaleji, Mlikovu hlavičku zastavila branková konstrukce. Největší příležitost zápasu doslova promarnil v 52. minutě zlínský Švach, který po selhání mostecké obrany šel zcela sám na branku, ale skvělého Bertelmana nepřekonal. V 64. minutě se na druhé straně prosmýkl střídající Makedonec Danoski do šestnáctky, kde byl faulován, a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Hofmann.

V 19. minutě zahrávalo Táborsko Jasanským přímý kop z poloviny hřiště, míč propadl překvapenou obranou Ústí i kolem brankáře Nováka a zastavil se až v síti. Další Jasanského centr proměnil Přeučil hlavou v druhý gól. Ještě před přestávkou si oba střelci role vyměnili a Jasanský poslal míč do prázdné branky. Po změně stran se domácí ještě dvakrát prosadili sólovými brejky do odkryté obrany a hosté zcela rezignovali. Po domácí porážce od střížkovských Bohemians prohráli podruhé za sebou a komplikují si návrat do ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články