Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fotbalistky podlehly favorizovaným Dánkám 0:2

Praha - České fotbalistky prohrály v kvalifikaci o mistrovství Evropy doma s favorizovaným Dánskem 0:2. Po třem výhrách a jedné remíze poprvé podlehly, dál však drží druhou příčku o skóre před Rakouskem, s nímž v červnu svedou klíčovou bitvu o účast v baráži. Dánsko je po výhře na Žižkově v čele s pětibodovým náskokem a má na dosah přímý postup. Z pěti zápasů má skóre 24:0.

Utkání ČR - Dánsko
zdroj: ČTK

Po většinu utkání měly územní převahu překvapivě české reprezentantky a mohly jít do vedení. Divišová přesprintovala soupeřku, další udělala kličku, ale vydařené individuální akci chybělo důraznější zakončení.

Postupně začaly Dánky potvrzovat svou kvalitu především v osobních soubojích. Navíc se jim dařilo přihrávkami za obranu překonávat snahu českého týmu o zúžení hřiště. Právě po jedné z nich šla sama na branku Vejeová a propálila gólmanku Taušovou.

Krátce po změně stran odvracela míč na brankové čáře kapitánka Mocová. Pak Dánky zužitkovaly svou sílu po centrovaných míčích a nejlepší střelkyně týmu Harderová zřejmě kolenem přelobovala Taušovou. Češky mohla vrátit do hry Pivoňková, ale z hranice vápna přestřelila. Další možnost na zdramatizování duelu už Dánky nepovolily.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Dánsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články