Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Potrestaný sudí Královec odřídí utkání Evropské ligy

Praha - Fotbalový rozhodčí Pavel Královec, který má v české lize pozastavenou činnost na dva zápasy za chyby v utkání mezi Plzní a Českými Budějovicemi, byl delegován na čtvrteční odvetu Evropské ligy mezi Valencií a Alkmaarem.

Chybující sudí v utkání Plzeň - Budějovice
zdroj: ČT24

"Samozřejmě se těšíme, je to pro nás pocta, že můžeme řídit čtvrtfinále Evropské ligy. Uděláme maximum pro to, abychom po utkání odcházeli ze hřiště s pocitem dobře odvedené práce," uvedl Královec na webu www.fotbalnaplno.cz.

Královec chyboval minulé pondělí v ligovém duelu mezi Plzní a Českými Budějovicemi. Po konzultaci s asistentem Radkem Kociánem chybně uznal branku domácího Marka Bakoše, byť slovenský útočník před gólem zahrál rukou. Komise rozhodčích pak za zmatečné jednání, kdy sudí nejprve branku uznali, pak odvolali a nakonec ji ponechali v platnosti, omezila Královcovi delegaci na dva zápasy a Kociánovi na pět utkání.

Na mezinárodní scénu se však domácí distanc nevztahuje. Královec si prý získal důvěru komise rozhodčích UEFA i tím, jak dobře v polovině března zvládl osmifinálový duel Evropské ligy mezi Hannoverem a Lutychem. "Pokud rozhodčí odpíská utkání na vysoké úrovni a dostane vysokou známku, zpravidla mu to otevře dveře pro další nominaci. A to je případ Pavla Královce," řekla předsedkyně komise rozhodčích FAČR Dagmar Damková, která je zároveň členkou komise rozhodčích UEFA.

Po boku Královce ve čtvrtek ve Valencii nastoupí asistenti Martin Wilczek a Antonín Kordula, brankovými arbitry budou Kocián s Miroslavem Zelinkou a mezi lavičkami se bude jako čtvrtý rozhodčí pohybovat Libor Kovařík. Královec v letošní sezoně evropských pohárů odpískal tři zápasy v základní skupině Ligy mistrů a dvakrát se objevil v Evropské lize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články