Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bohemians Praha porazili lídra druhé ligy Ústí

Ústí nad Labem - Fotbalisté Bohemians Praha vyhráli v 21. kole druhé ligy na hřišti vedoucího Ústí nad Labem 1:0 a na druhém místě tabulky snížili náskok svého soupeře na šest bodů. Dál se daří Brnu, které zvítězilo na hřišti Třince 2:1 a vyhrálo i pátý zápas v jarní části soutěže.

Fotbal
zdroj: ISIFA/ČT24 autor: Vojta Rejl

V Ústí se hrál za silného větru opatrný fotbal. Po přestávce se dostali Pražané do hry. V 50. minutě se Radek Dorotík protáhl mezi obránci až k brankáři Novákovi a ústeckou branku minul jen těsně. Rozhodující moment přišel čtvrt hodiny před koncem - nepřehlednou situaci, při níž se centrovaný míč odrážel mezi dvěma ústeckými hráči, vyhodnotil rozhodčí jako hru rukou a Flachbart nařízenou penaltu proměnil.

Za tři minuty mohl vyrovnat Martin Holek, jeho střelu po přímém kopu z hranice vápna ale Winter skvělým zákrokem z horního růžku vytlačil. Střížkovští na konci zápasu zalezli v osmi hráčích na vápno a výhru už ubránili.

Fotbalisté Brna jsou na jaře stále neporaženi

Brno poslal do vedení Petr Švancara, který ve druhé minutě nastavení prvního poločasu proměnil penaltu nařízenou za ruku Radka Kuděly. Domácí vyrovnali v 53. minutě díky první brance Igora Súkenníka v třineckém dresu, o výhře hostů ale třináct minut před koncem rozhodl po přihrávce Švancary po sólu Pavel Mezlík.

Fotbalisté Karviné zvítězili ve Zlíně 1:0 a uhájili čtvrté místo v tabulce. Karviná získala na jaře první venkovní body a trenér Marek Kalivoda slavil úspěch hned při své premiéře na lavičce v roli hlavního kouče po odvolání Karla Kuly. Domácí naproti tomu už potřetí za sebou nedokázali zvítězit a na druhé postupové místo ztrácejí ze sedmé příčky sedm bodů.

Jihlava porazila Vlašim 3:1 a po dvou porážkách za sebou se dočkali vítězství. Dvěma góly se na výhře hostujícího celku z Vysočiny podílel útočník Stanislav Tecl.

Rezerva fotbalové Sparty prohrála i pátý jarní zápas. Poslední tým soutěže podlehl 1:2 Sokolovu, který se v neúplné tabulce posunul na třetí místo o skóre před Jihlavu. Pražané si připsali celkově už sedmou porážku za sebou.

Výsledky:

Sparta B - Sokolov 1:2 (0:1),

Třinec - Zbrojovka Brno 1:2 (0:1)

Ústí nad Labem - Bohemians Praha 0:1 (0:0),

Vlašim - Jihlava 1:3 (1:2),

Zlín - Karviná 0:1 (0:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články