Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Manchester City zachránil remízu se Sunderlandem v posledních minutách

Londýn - Fotbalisté Manchesteru City v anglické lize smazali během posledních pěti minut dvougólové manko a se Sunderlandem remizovali 3:3. Na domácím hřišti ztratili body po předchozích 15 výhrách a Manchester United díky tomu může v pondělní dohrávce s Blackburnem navýšit vedení v čele ligy na pět bodů. Chelsea přišla na hřišti Aston Villy o náskok 2:0, nakonec ale vybojovala vítězství 4:2.

Radost fotbalistů Manchesteru City
zdroj: AP autor: Tim Hales

Manchester City bez zraněného útočníka Sergia Agüera doma pět minut před koncem prohrával se Sunderlandem 1:3, když se jednou prosadil Nicklas Bendtner a dvakrát Sebastian Larsson. Svým druhým gólem v zápase ale v 85. minutě snížil Mario Balotelli a vzápětí vyrovnal Aleksandar Kolarov. Svěřenci Roberta Manciniho tak ztratili výjimečnou patnáctizápasovou šňůru výher v domácím prostředí. Remízovým výsledkem však zachránili alespoň neporazitelnost na Etihad Stadium, která trvá už od prosince 2010.

Když se na světelné tabuli při duelu Aston Villy s Chelsea objevila číslice 19, vyslechl si minutový potlesk tribun i obou laviček záložník birminghamského týmu Stilijan Petrov. Kapitána týmu hrajícího pod stejným číslem dnes donutila ke konci kariéry akutní leukémie, kterou mu lékaři diagnostikovali v pátek. V té době už Aston Villa prohrávala po brance Daniela Sturridge a v druhé půli se trefil ještě obránce Branislav Ivanovič. Domácí sice v rozmezí 77. a 80. minuty dvěma góly zkazili brankáři Petru Čechovi čisté konto a srovnali, jenže druhý gól Ivanoviče a pojistka z kopačky Fernanda Torrese v nastavení znamenala výhru 4:2.

Arsenal s českým záložníkem Tomášem Rosickým dnes nedokázal získat osmé vítězství v řadě a prohrál na hřišti Queens Park Rangers 1:2. Na úvodní gól Adela Taarabta sice odpověděl Theo Walcott, branka Samby Diakitého ale už znamenala vítězství domácích. Rangers, na jejichž lavičce strávil zápas brankář Radek Černý, i navzdory třem bodům zůstávají na 18., tedy sestupové příčce.

Queens Park má stejně jako devatenáctý Wigan a sedmnáctý Blackburn na kontě 28 bodů. Naopak už šest bodů na tuto trojici ztrácí poslední Wolverhampton, který podlehl 2:3 Boltonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články