Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Trenér Sparty Hašek: Hráčům chybí větší drajf, jsou moc hodní

Praha – Fotbalisté Sparty postoupili do semifinále poháru a bojují o ligový titul. Atmosféra v týmu je dobrá, přesto je to jen začátek cesty, tvrdí první trenér Sparty Martin Hašek. V zimě se proměnil realizační tým i hráčský kádr a mužstvo hledá tvář. Podle kouče jsou pro dobudování týmu třeba nejméně dva roky. Jen úspěchy dají Spartě klid na práci.

První trenér Sparty Martin Hašek
zdroj: ČT4

Uvnitř Sparty je atmosféra klidná, charakter mužstva je podle Haška v pořádku. "Co hráčům chybí, to je větší drajf, vůle za každou cenu něco zlomit. Jsou moc hodní," uvedl trenér  v pořadu Studio fotbal extra. Podle Haška tři měsíce na proměnu mužstva zdaleka nestačí. "To jsou věci, které si sedají dlouho. Na vybudování týmu jsou potřeba, myslím si, nejméně dva roky – když se trefíme do výběru hráčů, nikdo nebude odcházet a nepřijde dlouhodobé zranění," zdůraznil.

Tlak na okamžité výsledky stojí proti snaze vedení letenského klubu omladit kádr a změnit systém hry. "Sparta se nachází na začátku cesty. Proběhlo hodně změn v realizačním týmu i v kádru. Fluktuace v základním kádru Sparty je obrovská. Mužstvo může podávat opakovaně kvalitní výkony, pokud základní sestava je stabilizovaná a pokud jsou hráči s realizačním týmem delší dobu pohromadě. To se zatím ve Spartě nedařilo," upozornil Hašek. "Potřebujeme být úspěšní. Tím získáme klid na práci. Každý měsíc tréninkového procesu pracuje pro nás," shrnul.

Martin Hašek:

"Byli bychom rádi, kdyby byla Sparta vnímaná jako moderní otevřený komunikativní klub, který se s nikým nekonfrontuje a snaží se dělat svou práci. Aby byl pozitivně vnímaný širokou veřejností, nejenom svými fanoušky."

Dokud nepřijdou první úspěchy, nezvedne se příliš ani sebevědomí hráčů. Psychika je pro fungování týmu podle Haška klíčová. "Základní sestava je syrová, způsob hry je syrový. Hráči si to uvědomují. To se v některých fázích utkání projevuje, zvláště když se o výsledek pereme. Stav vědomí si upevnit vlastní síly v hlavách hráčů ještě nenastal. Hráči si tím musí projít," řekl.

Ač je Sparta pod neustálým tlakem, rozhodla se pro omlazení týmu a zbavila se zkušených opor. "Jedním z důvodu vysoké fluktuace je, že hráči nám stárnou. Odvedou si práci a po roce a půl jim začne ujíždět vlak. Potřebujeme mužstvo, které zůstane na vysoké úrovni několik sezon. To nejde udělat, pokud budeme mít v sestavě sedm třicátníků," prohlásil první trenér Letenských.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články