Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Barcelonský Abidal se ve čtvrtek podrobí transplantaci jater

Barcelona - Francouzský obránce Barcelony Éric Abidal dostane nová játra ve čtvrtek. Dvaatřicetiletý fotbalista se podle španělských médií podrobí transplantaci v barcelonské Hospital Clínic, přičemž operace by měla trvat deset hodin. Dárce jater pochází z Abidalova blízkého okolí, jednašedesátinásobný francouzský reprezentant ho zná už od dětství.

Eric Abidal
zdroj: ISIFA/EPA

Abidalovi objevili lékaři loni v březnu na játrech nádor, který mu úspěšně odoperovali. Před dvěma týdny klub oznámil, že jeho opora podstoupí v nejbližší době transplantaci. "Už na začátku léčby před rokem to byla jedna z možností," uvedli úřadující španělští mistři a vítězové Ligy mistrů.

Rodák z Lyonu a bývalý hráč tamního Olympique Abidal působí v Barceloně od roku 2007. Loni se půldruhého měsíce po operaci vrátil na trávník a stihl tak prožít závěr úspěšné sezony. Za katalánský tým odehrál v obraně celkem 188 zápasů a vstřelil dvě branky.

Letos v lednu se Barcelona s Abidalem dohodla na prodloužení smlouvy do roku 2013, přičemž díky opcím může být kontrakt ještě o dva roky delší.

Hráči AS Řím vzpomínají při tréninku na Abidala
zdroj: ISIFA
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články