Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň chce na jaře konečně oslavit domácí vítězství

Plzeň - Fotbalisté Plzně mají před dnešní dohrávkou 22. kola první ligy s Českými Budějovicemi jasný cíl - konečně protrhnout jarní domácí trápení a slavit první vítězství ve zrekonstruované Doosan Areně. Budějovice naopak potřebují bodovat, aby odskočily předposlední Ostravě, na kterou mají náskok pět bodů. Hlavním rozhodčím bude Pavel Královec. Utkání začne v 16:30 v přímém přenosu ČT4 a www.sportzive.cz.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Plzeň na novém stadionu remizovala 1:1 se Schalke v Evropské lize, stejný výsledek zde uhrála i v lize s Duklou a v poháru s Mladou Boleslaví. Naposledy pak doma utrpěla těžkou porážku 0:4 od Olomouce. I proto má Plzeň jako obhájce titulu nyní desetibodovou ztrátu na lídra tabulky Spartu. "Je špatně, že doma nebodujeme naplno. Domácí ztráty jsou pro nás hodně bolestné, naštěstí to napravujeme venku. Věřím ale, že to co nejrychleji prolomíme a konečně potěšíme naše fanoušky i doma," řekl před duelem s Českými Budějovicemi trenér Plzně Pavel Vrba.

V posledních domácích zápasech litoval především toho, že jeho svěřenci neproměňují šance, které si proti pozorně bránícím soupeřům vypracují. A právě proměňování šancí bude podle něj klíčové i v pondělí.

"Budějovice šly na jaře výsledkově nahoru hlavně kvůli tomu, že přišli zkušení hráči do obrany. Vědí, že když budou úspěšní v útoku, tak to vzadu uhrají na bodový zisk," připomněl Vrba zimní příchod Tomáše Řepky ze Sparty, který do Budějovic zamířil poté, co mu nevyšla jednání právě s Plzní. "I proto Budějovice na jaře ještě neprohrály. Každá taková série budí respekt. Nic to ale nemění na našem záměru doma vyhrát," dodal.

Budějovice by rády protáhly sérii neporazitelnosti i v Plzni, i když trenér František Cipro přiznává, že důležitější budou další zápasy. "V Plzni můžeme jen získat, protože od nás nikdo nic nečeká. Ale důležitější jsou pro nás další čtyři utkání, ve kterých se bude lámat chleba. Rozhodně však nejedeme do Plzně nic vypustit. Zkusíme tam něco uhrát," řekl Cipro.

Nemyslí si však, že by Plzeň dopustila podobné selhání jako v duelu s Olomoucí. "Proti Sigmě zahodila Plzeň za stavu 0:0 hrozně moc šancí, které kdyby proměnila, ten zápas by vypadal úplně jinak. Proti nám si dá velký pozor, aby se něco podobného neopakovalo," mínil Cipro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články