Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Berkovec v derby zazářil, mrzel ho jen inkasovaný gól

Praha - Raketový vzestup kariéry slávistického brankáře Martina Berkovce má další pokračování. Třiadvacetiletý gólman ještě před pár měsíci chytal pouze druhou ligu v Sezimově Ústí, na jaře ale při zranění Kamila Čontofalského zaskakuje v červenobílém dresu mezi tyčemi a ve velkém pražském derby odchytal zřejmě životní zápas. Svými zákroky 73 minut deptal sparťanské střelce a byl vyhlášen hvězdou utkání. Mrzelo ho jen to, že slávisté neudrželi vedení a nakonec s rivalem remizovali 1:1.

Berkovec si mezi tyčemi počínal jako ostřílený matador a vůbec na něm nebylo patrné, že chytá své první derby v kariéře. Prý mu před zápasem hodně pomohl trenér gólmanů Martin Vaniak. "Říkal mi, že nesmím být nervózní. Takže nervózní jsem trošku byl, ale byla to taková zdravá nervozita, která neublíží. Prvním zákrokem pak ta nervozita spadne," řekl Berkovec. Sám zatím neřeší, jak dlouho zůstane mezi tyčemi. "Bude záležet na Kamilovi, jak na tom bude zdravotně. A jestli jsem si řekl o místo jedničky? To je otázka spíš na trenéra. Já si užívám každý zápas za Slavii, je to fantastické," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Zákrok Martin Berkovce

Slávistický brankář se blýskl především dvěma výtečnými zákroky v první půli za stavu 1:0. Nejprve takřka zázračně chytil hlavičku Jiřího Jarošíka a pak si poradil s nepříjemnou tečovanou střelou. "Nejtěžší byl asi ten tečovaný balon. Ta hlavička, to bylo štěstí s náhodou dohromady," smál se Berkovec a odmítal srovnání s Vaniakem. "Před zápasem jsem koukal na některé zápasy a nějaké ty jeho zákroky, které předváděl, jsou vynikající. Nějak napodobit ho je těžké. Tyhle zákroky byly spíš o štěstí, že mě to nějak trefilo do ruky. Kolikrát brankář ani neví, jak to chytil," zůstával skromný Berkovec.

Až do 74. minuty držel čisté konto, pak ho z dorážky propálil sparťanský kanonýr posledních zápasů Přikryl. "Byl sám na zadní tyči a trefil to. Je to škoda, že jsme takhle ztratili vedení 1:0. Do zápasu jsme dobře vstoupili, vlétli jsme na ně. Asi bychom před utkáním bod brali, remíza je zřejmě zasloužená," řekl Berkovec. Až v derby ztratil neprůstřelnost v první lize, v předešlých třech startech pokaždé uhájil čisté konto při remízách 0:0. "Na nějakou nulu jsem vůbec nemyslel. Ať klidně padají góly a končí to třeba naším vítězstvím 3:2. Pro diváka je to lepší než 0:0," podotkl Berkovec, který věří, že Slavii tento výkon nakopne i k lepším výsledkům. "Snad začneme konečně dávat více gólů," přál si.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články