Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Chelsea remizovala s Tottenhamem, Arsenal jede na vítězné vlně

Londýn - Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem v brance remizovali v londýnském derby s Tottenhamem 0:0 a nevyužili možnost stáhnout soupeřův náskok na čtvrtém místě anglické ligy. "Kohouti" mají v tabulce před svým rivalem dál k dobru pět bodů a jsou tak blíže k účasti v předkole Ligy mistrů, přestože v domácí soutěži popáté za sebou nezvítězili. Manchester City po remíze 1:1 se Stoke sice na prvním místě o skóre vystřídal svého rivala United, ale obhájce titulu má k dobru pondělní zápas s Fulhamem.

Utkání Chelsea - Tottenham
zdroj: ČTK/AP autor: Sang Tan

Chelsea chtěla před zápasem navázat na dobré výsledky na stadionu Stamford Bridge, kde v letošním roce ještě neprohrála. Tottenhamu navíc před svými diváky naposledy v lize podlehla v roce 1990.

Čech, který nastoupil ke svému jubilejnímu 250. zápasu v Premier League, vychytal devátou ligovou nulu v sezoně. Při hlavičce Garetha Balea mu v 80. minutě pomohlo břevno, branková konstrukce zachránila deset minut předtím i gólmana hostů Brada Friedela po trestném kopu Juana Maty.

Manchester City nenavázal na středeční domácí vítězství nad Chelsea a na Britannia Stadionu se dlouho nedokázal prosadit. Když pak domácí Stoke po hodině hry poslal do vedení útočník Peter Crouch, byli svěřenci Roberta Manciniho blízko druhé venkovní prohře 0:1 za sebou. Hrozbu odvrátil v 76. minutě záložník Yaya Touré a zachránil hostům alespoň bod.

Svěřenci trenéra Arséna Wengera rozhodli o zápase prakticky už v úvodní půlhodině. V 16. minutě si připsal první ligový gól v kariéře krajní obránce Kieran Gibbs a devět minut nato se prosadil křídelní hráč Theo Walcott. V poslední minutě pak uzavřel skóre dalekonosnou ranou z přímého kopu španělský záložník Mikel Arteta.

Sedmý Liverpool naopak dál tápe a doma proti předposlednímu Wiganu utrpěl pátou prohru z posledních šesti utkání v Premier League. Hosty poslal do vedení v 30. minutě proměněnou penaltou Shaun Maloney, dvě minuty po přestávce sice vyrovnal nejlepší střelec "Reds" Luís Suárez, ale v 63. minutě rozhodl o výhře Wiganu Gary Caldwell.

Emotivní zápas má za sebou Bolton, který v záchranářském souboji porazil Blackburn 2:1. Wanderers totiž hráli poprvé od čtvrtfinále Anglického poháru, v němž před týdnem zkolaboval Fabrice Muamba. Záložníkovi, který se zotavuje po zástavě srdce, bylo mimo jiné věnováno předzápasové video a na Reebok Stadium ho dorazila podpořit nejvyšší návštěva v sezoně - bezmála 27 tisíc fanoušků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články