Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia touží prolomit trápení, Sparta je ale v derby favoritem

Praha - I když oba odvěké rivaly dělí v tabulce propastný rozdíl 25 bodů a nejde o přímý souboj o čelní příčky, pražské derby mezi fotbalisty Slavie a Sparty je opět tahákem 22. ligového kola. Oba soubory mají před vzájemnou bitvou naprosto odlišné starosti. Slávisté touží po osmi zápasech konečně zvítězit a přiblížit se z desátého místa pozicím v první polovině tabulky. Sparta naopak do Edenu míří jako jasný favorit, který by si rád třetí výhrou za sebou pojistil vedení v lize před Libercem. Utkání vysílá od 15:50 přímým přenosem ČT4 a náš web.

Derby Sparta - Slavia
zdroj: isifa.com

O velkou motivaci ale mají postaráno i slávisté. V ligovém utkání ještě velkého soka na svém novém stadionu nedokázali porazit, Sparta dvě utkání vyhrála a v jednom remizovala. K tomu ale sešívaní nutně potřebují střelecké procitnutí, protože z pěti jarních duelů hned čtyřikrát vyšli střelecky naprázdno. "Čekám plný dům. Věřím, že našich fanoušků bude víc a že vytvoří takovou kulisu, která kluky požene za těmi kýženými góly, nejenom body. Doufám, že střelecké trápení zlomíme," uvedl kouč Martin Poustka.

Je nám líto, video expirovalo.
Pražské derby Slavia - Sparta

Sparta bude útočit už na šestou výhru v derby za sebou. Jasně ovládla i podzimní domácí duel, když triumfovala 3:0. Sparťanům by se další triumf hodil v boji o titul, protože dotírající Liberec ztrácí na čelo pouze tři body. Hosté prý nijak neřeší řeči, že jsou nyní jasným favoritem. "To, jakým způsobem nás vnímá veřejnost, na našich cílech nic nemění. Je nám jedno, jestli jsme vnímáni jako favoriti. Na naši přípravu a způsob hry to nemá žádný dopad. My chceme vyhrát v každém utkání," prohlásil kouč Martin Hašek.

Spartě by se jakékoliv zaváhání mohlo vymstít, na jaře už dva zápasy prohrála. V minulých duelech na Žižkově a s Ostravou ztráty ale napravila výhrami a brankář Vaclík navíc ani jednou neinkasoval. Letenští spoléhají také na formu ofenzivního univerzála Tomáše Přikryla. Ten dal branku Žižkovu i Ostravě a prosadil se i ve středečním pohárovém zápase v Mladé Boleslavi. Hašek však cítí, že Sparta stále má rezervy. "Zůstává nám veliký prostor k tomu, abychom se zlepšili a očekáváme, že v derby bude trend vzrůstající kvality pokračovat," podotkl Hašek.

Ten vymýšlí, jak složit obranu, z níž vypadl zraněný pravý bek Vidlička. Místo něj asi nastoupí Kušnír. Připraven do hry už je uzdravený útočník Kadlec, který se v prosinci podrobil operaci kotníku a kolena a teď vyhlíží svůj první jarní duel. Mnohem větší problémy se sestavou mají slávisté. Mimo hru jsou brankář Čontofalský, záložníci Frejlach, Petrák, Koreš a útočníci Pospěch se Škodou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články