Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ligový program otevře duel sousedů v tabulce Dukly a Příbrami

Příbram - V dnešní předehrávce 22. kola první fotbalové ligy se střetnou sousedi v tabulce. Sedmá Příbram, která na jaře ještě nevyhrála, přivítá šestou Duklu. Pražský nováček naopak v druhé polovině sezony ještě nenašel přemožitele. Oba celky mají sice na kontě shodně 31 bodů, ale po zimní přestávce hrají ve velmi odlišné formě. Dukla získala za posledních pět kol jedenáct bodů, zato Středočeši pouze čtyři.

Trenér Příbrami David Vavruška si myslí, že oba týmy mají mnoho společného. "Jsme na tom stejně. Co my jsme byli na podzim, to jsou oni na jaře. Myslím, že ta mužstva jsou hodně podobná. Máme dobrý herní projev, takže z toho může být buď výborný fotbal, anebo paskvil," uvedl devětatřicetiletý kouč.

Podle něj je Dukla nebezpečná hlavně vynikajícím přechodem do útoku a zodpovědným přístupem. "Jsou fantasticky organizovaní, ty brejky v hodně lidech jsou smrtící. Také brzo chodí zase za míčem a je tam obrovská herní disciplína," vyzdvihl Vavruška, jehož svěřenci prohráli v zářijovém střetnutí v Praze 1:2.

Příbramští hráči v prvních čtyřech jarních kolech vyšli střelecky naprázdno a až v minulém utkání v Mladé Boleslavi ukončili po 418 minutách gólový půst. Trenér věří, že od cenné remízy 2:2 se jeho tým odrazí k lepším výkonům. "Ani nebyla tak důležitá remíza jako ty góly. My jsme hráli pořád stejně. To, že jsme nedávali góly, byla shoda okolností nebo i smůla. Takže to štěstí potřebujete, zvlášť v naší kvalitě," uzavřel Vavruška.

Rozjetá Dukla po zimní přestávce porazila Žižkov, Hradec Králové i Slovácko, remizovala v Plzni a naposled doma uhrála bezbrankový výsledek se Slavií. Trenér týmu z Julisky Luboš Kozel, jehož hráči navíc v posledních třech zápasech neinkasovali, i přes výbornou formu očekává další složitý duel.

"Příbram je nebezpečným soupeřem. Viděl jsem ji v posledním zápase v Mladé Boleslavi, kde mohla vyhrát. Nic lehkého nás nečeká. Nejsme však v situaci, abychom si nemuseli věřit, a rozhodně budeme chtít v Příbrami uspět," uvedl jednačtyřicetiletý kouč hostů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články