Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ondrášek odchází z Budějovic do norského týmu Tromsö

České Budějovice - Nejlepší střelec českobudějovických fotbalistů Zdeněk Ondrášek odchází na hostování s případnou opcí na přestup do celku norského vicemistra Tromsö. "Nyní je potřeba ještě dořešit veškeré administrativní záležitosti a teprve poté bude hostování definitivní," uvedl generální manažer Dynama Jiří Kotrba.

Zdeněk Ondrášek
zdroj: ČTK autor: David Veis

"Pokud by se hostování změnilo během letní přestávky v přestup, byl by to jeden z největších transferů, protože by se poprvé v historii Dynama podařilo prodat hráče přímo do zahraničí," dodal Kotrba. Třiadvacetiletý Ondrášek delší dobu patřil mezi klíčové opory Jihočechů. V této sezoně je nejlepším týmovým střelcem, za dvacet ligových kol vstřelil osm branek. Poslední dva zápasy musel kvůli tříštivé zlomenině prstu na ruce vynechat.

Ondrášek bere angažmá v Norsku jako velkou výzvu. "Tromsö je norský vicemistr a příští sezonu tedy bude hrát poháry. Kvalitu celé soutěže pak jen potvrzují dlouhodobé úspěchy Rosenborgu Trondheim v Lize mistrů. Proto jsem vůbec neváhal, je to pro mě šance, která by už nemusela přijít," uvedl bývalý člen reprezentační jednadvacítky, o kterého v minulosti projevily zájem také některé přední české kluby.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články