Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Poustka: Sám si dovedu představit větší osobnost

Praha - Po odchodu Františka Straky z postu hlavího kouče fotbalové Slavie se její vedení pokoušelo zlanařit Vítězslava Lavičku. Ale marně. Hráče sešívaných tak nakonec do konce ligového ročníku povede Martin Poustka, dosavadní asistent. Na novou práci se těší, na změny si nestěžuje. Ze své pozice však moc dobře ví, že trenérská zkouška ho teprve čeká.

Martin Poustka
zdroj: ČT4

"Z pozice fanouška Slavie vnímám velikost toho klubu, historii i tradici a tudíž si sám dovedu představit větší osobnost. Mandát mám prodloužený na další utkání a teď už se musím s plnou palbou soustředit jen na zodpovědnost vůči masám fanoušků, hráčům i vedení," řekl Poustka, jenž je momentálně nejmladším trenérem v lize.

V posledním týdnu jej provázely samé změny, Poustkovi  to ale prý nevadí. "Se spaním to je úplně komplikované, protože ten, kdo má děcko, ví, o čem mluvím. Noční vstávání mě provází celý rok. Nicméně usínání s hlavou z pozice hlavního trenéra je kapánek složitější než z pozice asistenta hlavního trenéra. Úvahy o tom, co uděláte, jak to připravíte, co na kluky vymyslet nového, aby se atmosféra zlepšovala...," uvedl Poustka.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal extra

Šance, že by Slavii vedl i v příští sezoně, podle něj existuje. "Ale já sám si tlak připouštím zápas od zápasu. Rád bych zvládnul celých deset kol, které před námi jsou a následně říci, že jsem složil tu velkou trenérskou školu, být trenérem a být součástí klubu, jakým Slavie je," vysvětlil Poustka, jenž chce sázet na ofenzivní fotbal.

Nováček mezi ligovými trenéry Poustka bude mít k dispozici stávající realizační tým - asistenty Petra Vrabce a trenéra brankářů Martina Vaniaka. Poustka věří, že slávisté pod jeho vedením navážou na nadějný výkon proti Jablonci, s nímž remizovali 0:0. "Přeji si, aby nám fanoušci zachovali přízeň a v pondělním derby s Duklou vytvořili podobnou atmosféru jako v zápase s Jabloncem."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články