Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Trenér Marseille věří, že jeho tým může projít do finále LM

Milán - Fotbalisté Marseille sice ve francouzské lize čtyřikrát za sebou prohráli a jsou až na osmém místě tabulky, přesto slaví největší úspěch klubu od roku 1993. V úterní odvetě osmifinále Ligy mistrů vyřadili Inter Milán a mezi osmičku nejlepších se dostali poprvé od celkového triumfu před 19 lety a následného korupčního skandálu a krachu. Trenér Didier Deschamps věří, že může dovést tým až do finále, podobně jako se mu to povedlo v roce 2004 s Monakem. 

Inter byl sice po většinu zápasu aktivnější a Marseille přestřílel, ani výhra 2:1 mu ale na postup nestačila, neboť francouzský celek měl díky gólu Brandaa v nastavení lepší bilanci ze hřiště soupeře. "Byla v tom dávka štěstí, ale to nepřijde samo od sebe," řekl Deschamps.

Po postupu věří, že by s Marseille mohl zopakovat podobný úspěch, jaký se mu v roce 2004 povedl na lavičce Monaka, s nímž došel překvapivě až do finále. "Sice jsme už překročili naše cíle, ale neznamená to, že už nemáme ambice. Nikdy nevíte, jak daleko můžete dojít," dodal Deschamps, jehož tým může narazit na silnou Barcelonu, ale třeba i na outsidera APOEL Nikósie.

Klíčovou postavou Marseille byl brankář a kapitán Steve Mandanda, který podržel francouzský tým při šancích Interu. Právě Mandanda svým dlouhým nákopem v nastavení našel Brandaa a ten gólem rozhodl o postupu Marseille. "Míč jsem vůbec neviděl, najednou mi ale dopadl na záda, tak jsem ho poslal do branky," popsal klíčový moment brazilský útočník. Mandanda byl i smutným hrdinou, když těsně před koncem viděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Utkání Inter Milán - Marseille
zdroj: AP autor: Antonio Calanni

Zatímco v Marseille slaví, trenér Interu Claudio Ranieri se ocitl v nepříjemné situaci. V lize se milánskému celku nedaří a nyní vypadl i v Lize mistrů, kterou si v příští sezoně možná ani nezahraje. Ranieri si je vědom toho, že může být odvolán. "My trenéři v Itálii jsme na to zvyklí. Normálně půjdu spát, ráno se probudím a půjdu trénovat. Pokud se mě (prezident klubu Massimo) Moratti rozhodne odvolat, tak mu jen poděkuji za šanci, kterou mi dal, a sbalím si věci," prohlásil Ranieri.

Moratti však zatím změnu trenéra neplánuje. Ranieriho z vyřazení neviní, Inter prý doplatil především na smůlu. "Po takovém zápase není důvod ke změnám. Nevidím nic, co dávat trenérovi za vinu. Kdybychom prohráli 0:4, tak pak ano, ale vypadli jsme kvůli tomu, že jsme dostali dva smolné góly v nastavení," uvedl Moratti.

Také Ranieri žehral na smůlu. "Dělali jsme vše, co bylo v našich silách. Vytvořili jsme si mnohem více šancí než soupeř, přesto jsme smolně vypadli. V těchto dvou zápasech jsme zkrátka neměli štěstí. To nás ale provází celou sezonu," dodal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články