Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chelsea bude proti Neapoli dohánět dvoubrankovou ztrátu

Praha – Dnešní osmifinálové odvety fotbalové Ligy mistrů rozhodnou o zbývajících dvou čtvrtfinalistech. Poslední anglický zástupce v soutěži Chelsea s brankářem Petrem Čechem bude doma proti Neapoli dohánět nepříznivý výsledek 1:3. Real Madrid hostí moskevský CSKA, který v prvním utkání v ruské metropoli vybojoval v nastaveném čase remízu 1:1. Přímý přenos zápasu Chelsea–Neapol vysílá od 20:30 ČT4 a www.sportzive.cz.

Didier Drogba za Chelsea
zdroj: ISIFA

Chelsea hraje na stadionu Stamford Bridge o čest celé země. Pokud vývoj osmifinále nezvrátí, bude mezi elitní osmičkou v Lize mistrů poprvé od roku 1996 chybět zástupce z Anglie. Proti svým krajanům se na domácí lavičce představí Roberto Di Matteo, nástupce odvolaného Andrého Villase-Boase. "Musíme věřit, že to dokážeme otočit. Soupeř je velmi dobrý v protiútocích a má některé nebezpečné hráče, ale tady je čeká výborné mužstvo, které jim zkomplikuje život," prohlásil italský kouč.

Podle Čecha čeká Chelsea předčasné finále. "Karty jsou jasně rozdány. Jsme o dva góly pozadu a musíme se pokusit to manko smazat co nejrychleji. Víme, že výsledek 2:0 nás posune dál, a když dostaneme gól, chce to dát minimálně tři, abychom zápas dostali alespoň do prodloužení," prohlásil reprezentační gólman. "Blues" sice naplno bodovali ve všech třech domácích utkáních základní skupiny LM a pokaždé udrželi čisté konto, ale ve vyřazovací části soutěže před svými diváky pětkrát za sebou nevyhráli.

Neapol si zvýšila sebevědomí páteční ligovou výhrou 6:3 nad Cagliari - již šestou v řadě ve všech soutěžích. Podle trenéra Waltera Mazzarriho bude proti Chelsea důležité zapomenout na náskok a ani na okamžik nepolevit. "Máme před sebou stále hodně práce. Budeme muset hrát naplno po celých devadesát minut, což je pro tenhle tým mnohdy hodně těžké," prohlásil kouč.

Mazzarri měl původně stejně jako v úvodním duelu být kvůli trestu jen na tribuně, nakonec ale na lavičce chybět nebude. Neapol se odvolala k mezinárodní sportovní arbitráži CAS, která trest do vynesení verdiktu odložila. Mazzarri dostal dvouzápasový trest za strkanici s útočníkem Villarrealu Nilmarem při utkání v základní skupině.

Zastaví se stroj - Real?

Real bude proti CSKA vedle výtečné domácí bilance spoléhat také na formu své největší hvězdy Cristiana Ronalda. Portugalský střelec už v sezoně zaznamenal čtyřicet soutěžních branek, v posledních šesti zápasech pokaždé skóroval a dohromady se trefil devětkrát. Ronaldo otevřel skóre také v úvodním utkání v moskevských Lužnikách, ale domácí hrdina Wernbloom vyrovnal ve třetí minutě nastavení a zdramatizoval sérii.

Trenér madridského celku José Mourinho svým svěřencům věří. "Tým má velké sebevědomí, nebojí se nikoho a ničeho. Hrál jsem proti nim s Chelsea a Interem a vím, jak nepříjemným soupeřem jsou. Musíme být velmi opatrní," řekl portugalský kouč. Mourinho zároveň vyloučil, že by dnešní zápas ovlivnil jeho další kariéru v Realu. "Překvapení se stávají, zázraky ne. Pokud tady vyhrají, tak to nebude zázračný výsledek. Bude to proto, že hráli velmi dobře a my velmi špatně," dodal.

Lídr španělské ligy v této sezoně na stadionu Santiaga Bernabéua vyhrál sedmnáct utkání ve všech soutěžích. Pouze s Barcelonou tady dvakrát prohrál a jednou remizoval (v Superpoháru, domácí soutěži a Španělském poháru). Moskevský celek po zimní přestávce v ruské lize ještě nezvítězil a ve skupině o titul ztrácí na první Zenit Petrohrad šest bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články