Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zbrojovka zahájila jarní část druhé ligy výhrou nad Sokolovem

Brno - Fotbalisté Zbrojovky Brno zvládli letošní soutěžní premiéru a v 17. kole druhé ligy porazili pátý celek tabulky Sokolov 1:0. Rozhodla o tom už šestá minuta, kdy se na malém vápně ocitl Lutonský a s velkou dávkou štěstí přihrál míč volnému Martinu Doležalovi, který nedal Bučkovi šanci.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Zbrojovka jen v prvním poločase vystřelila pětkrát, zatímco hosté neměli jedinou přímou střelu na bránu. Výborným výkonem se prezentoval zejména mladík Lutonský, který neustále hrozil z levé strany. Po změně stran se na těžkém terénu hodně bojovalo, faulovalo a šancí bylo poskrovnu. Jedinou gólovou příležitost měl v 70. minutě sokolovský útočník Strnad, ale jeho rána šla metr vedle levé tyče.

Tři góly útočníka Vašíčka pomohly Znojmu k jednoznačnému vítězství 4:1 nad Zlínem. Vyrovnanou partii udrželi Valaši, kteří před zahájením jarní sezony vyhlásili plány na postup do první ligy, pouze v prvním poločase. Zlín i bez zraněných opor Polácha a Besty vstoupil do zápasu slibně. Už po deseti minutách otevřel skóre Malý, jenž přesnou hlavičkou přehodil brankáře Hrubého.

Znojemští fotbalisté
zdroj: ČT24

Po inkasované brance Znojmo zvýšilo aktivitu a po půlhodině hry vyrovnal neobsazený Vašíček. Po změně stran už mělo Znojmo hru ve své režii a v 52. minutě vstřelil hlavou svou první branku ve znojemském dresu Mudra. Poslední čtvrthodina už patřila výhradně Znojmu. V 75. minutě přidal po Cihlářově trestném kopu Vašíček třetí branku, o pět minut později po Lackově akci obešel Vašíček brankáře Kořínka a uzavřel střelecký účet zápasu.

Čáslav zahájila jarní část druhé ligy prohrou 1:2 s předposledním Mostem. Mlika, který do Mostu v zimě zamířil ze Sokolova, v 19. minutě po dlouhém autu usměrnil míč vedle domácí branky. O čtvrt hodiny později už kutnohorský rodák zamířil přesně, když se trefil hlavou po rohovém kopu. Domácí si ke konci poločasu vynutili tlak, několik závarů a také příležitosti. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Ve 44. minutě totiž Rakovan zakroutil trestný kop přesně do horního růžku.

Po přestávce se zdálo, že Čáslav získává pevnější půdu pod nohama. Jenže v 74. minutě Holub přesnou kolmicí vysunul Mliku, který se v samostatném úniku nemýlil. Čáslavští byli vývojem zápasu evidentně zaskočení, v 79. minutě Špidlen v poslední chvíli zastavil rodící se Kerbrův brejk. A když v 81. minutě dostal Rakovan druhou žlutou kartu za faul na Schuta, měli Mostečtí cestu za třemi body ještě snazší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články