Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Plzeň míří na Spartu, kde se touží vrátit do bojů o čelo

Praha - Dnešní duel pražské Sparty s mistrovskou Plzní je jasným šlágrem 19. kola fotbalové ligy. Zápas může mít klíčový význam pro oba týmy a jejich ambice v letošní sezoně. Plzeň ztrácí na první místo Sparty devět bodů a sama ví, že zápas na Letné je možná poslední šancí, jak se vrátit do bojů o čelo ligy.

Sparta před soubojem s Plzní ví, že další zaváhání jako to v Hradci Králové by mužstvo uvrhlo pod ještě větší tlak. "Věřím, že přichází čas, kdy rozvineme naše schopnosti, i když víme, že čelíme silnému soupeři. Prioritou je, abychom se soustředili na vlastní hru," uvedl trenér Pražanů Martin Hašek. Oproti poslednímu utkání už Sparta může počítat s kapitánem Matějovským a bekem Pamičem, kteří minule stáli kvůli žlutým kartám. Mimo hru ale je zraněný záložník Krejčí a distancovaní Vidlička s Kadeřábkem.

I Plzeň ale má co napravovat. Účastníci podzimní fáze Ligy mistrů naposledy doma jen remizovali s Duklou a na třetím místě mají stejně bodů jako Mladá Boleslav. Západočechům by se teď hodilo, kdyby zopakovali výhru z Letné z minulé "mistrovské" sezony. "Zápas rozhodne o tom, jestli ještě budeme moci pomýšlet na titul nebo ne. Pokud vyhrajeme, šance bude dost velká, abychom do toho ještě zasáhli," řekl trenér Pavel Vrba, který věří, že jeho tým dostojí pověsti nejlépe střílejícího mužstva soutěže.

Plzeň - Dukla
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Ve hře o pohárové pozice se touží udržet i Mladá Boleslav a Jablonec, který nyní na třetí příčce zaručující start v Evropské lize ztrácí tři body. Boleslav zítra hostí Slavii, kterou v posledních pěti zápasech porazila jen jednou. Aktuální forma ale hovoří jasně pro Středočechy: ti jsou po prvních jarních zápasech stoprocentní, zatímco Slavia získala dvě bezbrankové remízy. Jablonec zase vyzve Budějovice a Jihočeši na poslední dvě vzájemná střetnutí nevzpomínají rádi: pokaždé utržili pětibrankový debakl a jejich bývalý hráč David Lafata je pokaždé pokořil hattrickem. Domácí si nepřipouštějí nic jiného než výhru.



Možná klíčový zápas v boji o záchranu se odehraje v Olomouci, kde čtrnáctá Sigma přivítá poslední Žižkov. "Tři body jsou pro nás povinností, nebereme nic jiného než vítězství," řekl trenér Petr Uličný, že Sigma doma nevstřelila gól už 338 minut. Žižkov bere zápas v Olomouci jako poslední šanci na záchranu. "Neradi bychom dovolili Olomouci, aby nám utekla na rozdíl víc bodů. Pokud se nám podaří bodovat, mohlo by nás to nakopnout do dalších bojů," řekl trenér Roman Nádvorník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta vyzve Plzeň
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články