Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Osm fotbalových rozhodčích může opět pískat ligu

Praha – Osm z devíti elitních českých fotbalových rozhodčích, kteří před dvěma týdny neprošli teoretickými testy, napravilo své zaváhání. Mohou tak být opětovně nominováni k zápasům Gambrinus ligy a druhé ligy. Dalších devět rozhodčích však ještě čekají opakované fyzické testy naplánované na 8. března. Informoval o tom deník Sport.

Dagmar Damková
zdroj: isifa/LN autor: František Vlček

"Od půl čtvrté psalo opravné testy devět hříšníků. Z hlavních to byli tři – Jílek, Bíma a Ondráš, ostatní byli pomezní," popisovala předsedkyně komise rozhodčích Damková agentuře Mediafax. Osm z nich k úlevě Damkové testy prošlo. Ubylo jí tak starostí s nasazováním sudích na utkání. Na jedno víkendové kolo jich je totiž potřeba třicet dva pro Gambrinus ligu a dvacet čtyři na druhou ligu.

Osmnáct rozhodčích, kteří neprošli testy či je nepustily na hřiště zdravotní potíže, znamenalo pro třiašedesátičlennou listinu a delegování do zápasů značné komplikace. K tomu se ještě přidaly tresty pro chybující rozhodčí a sudích byl rázem nedostatek.

„Musela jsem posílat některé rozhodčí i na dva zápasy za víkend," svěřila se Damková deníku Sport. Uvědomovala si však, že delegace jednoho rozhodčího na dva zápasy během jednoho kola není ideální. "Kdyby se někomu utkání nepovedlo, hned bych reagovala a na další ho nepustila," tvrdí Damková.

Předsedkyně komise rozhodčích byla rozladěna především faktem, kolik jejích bývalých kolegů neprošlo testy. "Chybu udělat můžete, to je normální, lidské, ale ne tolik," divila se. Mezi rozhodčími, kteří u testů propadli, byli totiž i mezinárodní rozhodčí.

Zatímco většina sudích, kteří propadli u teoretických testů, už své zaváhání napravila, rozhodčí, kteří neuspěli u testů fyzických, čeká opravný termín 8. března.

Rozhodčí, kteří prošli opravnými testy z teorie:Pavel Býma, Drahoslav Handlíř, Jan Jílek, Milan Makovička, Vít Ondráš, Jan Paták, Roman Tacina, Miroslav Zlámal

Rozhodčí, které čakají opravné fyzické testy:
Jiří Adam, Antonín Kordula, Josef Košec, Tomáš Kovařík, Ivo Nádvorník (všichni neuspěli u předchozích testů), Kryštof Mecl, Roman Páral, Václav Štěrba, Josef Váňa (původních testů se neúčastnili kvůli zdravotním potížím)

Zdroj
deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články