Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Messi se radoval z velmi speciálního hattricku proti Švýcarsku

Bern - Nejlepší fotbalista světa Lionel Messi byl dlouhou dobu kritizovaný za to, že v argentinské reprezentaci podává mnohem slabší výkony než ve svém klubu Barceloně. Ve středečním přípravném utkání ve Švýcarsku ale hvězdný útočník na tyto výtky razantně odpověděl a premiérovým hattrickem v národním týmu zařídil jihoamerické zemi výhru 3:1.

Messi slaví gól za Argentinu
zdroj: ČTK/AP

"Jsem velmi šťastný. Vyhráli jsme a ty tři góly jsou pro mě velmi speciální," řekl Messi po utkání. "Odehrál jsem dost zápasů, ve kterých jsem nedokázal skórovat, ale věděl jsem, že góly přijdou," pokračoval držitel Zlatého míče FIFA pro nejlepšího hráče světa.

Ve Švýcarsku Messi nakročil za prvním hattrickem v seniorském reprezentačním týmu úvodním gólem ve 20. minutě. Domácí talent Xherdan Shaqiri sice těsně po přestávce srovnal, v posledních dvou minutách ale barcelonská hvězda povedeným obloučkem a proměněnou penaltou strhla výhru na argentinskou stranu.

Messi tak navýšil počet gólů v národním týmu na 22 v 68 odehraných utkáních. Po zápase si také pochvaloval přínos svého útočného kolegy Sergia Agüera. "Rozumíme si skvěle. A to jak na hřišti, tak i mimo něj. Důležité je, že se z našeho týmu stává velmi dobrá parta. Společně můžeme dosáhnout důležitých věcí," dodal Messi.

Velkou radost z jeho výkonu neskrýval argentinský trenér Alejandro Sabella. "I když na mistrovství světa neskóroval, byl hlavní postavou našeho útoku. Mít ho v týmu je požehnáním a všichni se o něj musíme starat. Lionel hraje dobře téměř vždy, v poslední době ale podává obzvlášť dobré výkony," řekl Sabella.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články