Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kapitánem českých fotbalistů na Euru bude Ujfaluši

Praha - Fotbalovou reprezentaci povede na mistrovství Evropy jako kapitán Tomáš Ujfaluši, který tak ponese pásku místo zraněného Tomáše Rosického. Rozhodlo se o tom při dnešní pražské schůzce trenéra Karla Brücknera s nejzkušenějšími hráči národního týmu. Ujfaluši povede tým už v dnešním přípravném zápase s Litvou.

Tomáš Ujfaluši
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Pro Ujfalušiho, který už dříve vykonával společně s brankářem Petrem Čechem funkci Rosického zástupce, nebude sledovaná role novinkou. Místo Rosického plnil Ujfaluši funkci kapitána třeba v březnovém přípravném duelu v Dánsku. Právě mezi Ujfalušim a Čechem se rozhodovalo, kdo bude Rosického nástupcem. Hovořilo se o tom, že by se oba hráči v zápasech s páskou na rukávu střídali.

Při setkání kouče Brücknera s útočníkem Janem Kollerem, záložníkem a někdejším kapitánem Tomášem Galáskem, bekem Markem Jankulovským a stoperem Davidem Rozehnalem, Čechem a právě Ujfalušim padla volba na posledně jmenovaného.

"Být kapitánem národního týmu je velká čest. Jsem samozřejmě rád, že jsem byl zvolený. Až se vrátí Tomáš Rosický, bude zase kapitánem on," uvedl v tiskovém prohlášení Ujfaluši, jehož zástupcem zůstane Čech.

Ujfaluši se stane sedmým kapitánem v samostatné historii české reprezentace, byť jde pouze o záskok za Rosického. Úplně prvním byl Václav Němeček, pak následovali Miroslav Kadlec, Jiří Němec, Pavel Nedvěd, Galásek a Rosický. Pod Brücknerem se vystřídali poslední tři jmenovaní a nyní Ujfaluši.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články