Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rozladěný trenér Hašek: Chyběl nám pohyb a sebevědomí

Hradec Králové - Fotbalisté Sparty si zkomplikovali cestu za titulem. Po porážce v předehrávce 18. kola s Hradcem Králové 0:1 měl trenér letenského klubu ke svým hráčům jen slova kritiky. Připustil, že Spartě také znatelně chyběli distancovaní Marek Matějovský s Manuelem Pamičem a zraněný Ladislav Krejčí. Sparta venku prohrála poprvé po dvanácti zápasech a pokud v sobotu porazí druhý Liberec doma Příbram, přiblíží se ke Spartě na pouhé tři body.  

Fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Sparťanský trenér Martin Hašek byl z představení svého týmu v Hradci rozladěný. "V prvním poločase byl náš výkon slabý. Byli jsme nekompaktní, naše hra neměla rytmus a až na Hušbauera jsme neměli dostatečné sebevědomí," posteskl si Hašek na tiskové konferenci.

V úvodu druhé půle Pražané dvakrát propadli a Hradec je ztrestal vítězným gólem. "Na začátku druhé půle jsme přežili brejkovou situaci, z další už jsme ale inkasovali. Soupeř šel jeden proti čtyřem hráčům naší obranné čtveřice a nakonec z toho byla situace jeden hráč sám na branku, která skončila penaltou a červenou kartou," komentoval rozhodující moment utkání Hašek. V 53. minutě rozhodl duel po faulu Vlastimila Vidličky domácí Pavel Dostál. "Zbytek zápasu se odehrával v jakési naší snaze o vyrovnání, ale neměli jsme dostatečný pohyb a sebevědomí," řekl Hašek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů po utkání Hradec Králové - Sparta

Jiří Jarošík:

"Sami jsme si to zavinili. Jeli jsme sem získat tři body. Vůbec nic se nám ale nedařilo, prohráli jsme a dali jsme tak našim soupeřům šanci."

Spartě výrazně chyběli klíčoví hráči. "Nechci, aby to vyznělo jako výmluva, ale chyběli nám všichni. U některých hráčů se ukazuje, že ligový zápas je něco jiného než se prezentovat dobrými výkony v přípravě, kdy ten tlak není takový," dodal Hašek k absenci Matějovského, Pamiče a Krejčího.

Těžký terén podle něj roli při sparťanské porážce nesehrál. "Pro obě mužstva to bylo stejné," řekl Hašek. "Terén byl hrozný, ale pro oba týmy stejný. Hradec se pohyboval líp a zaslouženě zvítězil," souhlasil s trenérem Jiří Jarošík.

Kouč Hradce Václav Kotal si pochvaloval, že jeho svěřenci stejně jako v minulé sezoně dokázali doma Spartu obrat o všechny body. "Jsem rád, že jsme našim fanouškům vrátili radost z fotbalu po velmi špatném výkonu v Liberci. Sparta se neporáží každý den. Těší mě to o to víc, že jsme prvním týmem, který dokázal Spartu venku připravit o body," připomněl Kotal, že Letenští do dnešního duelu na hřištích soupeřů neztratili ani bod. "Doufám, že jsme také zdramatizovali i boj o titul, i pro diváky to bude zajímavější."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články