Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hradec by v předehrávce rád překvapil Spartu

Hradec Králové - Fotbalisté Sparty už dvanáct venkovních zápasů po sobě neprohráli, jejich sérii by však v páteční předehrávce 18. kola první ligy rád ukončil Hradec Králové. Východočeši se pokusí zopakovat počin z července 2010, kdy v posledním domácím utkání se Spartou jako nováček překvapivě vyhráli 2:1.

"Když si vzpomenu na pocity, jaké jsme po té výhře měli, tak bych si to moc rád zopakoval," přiznal trenér Hradce Václav Kotal, který si však uvědomuje, že proti lídrovi tabulky to budou mít "Votroci" hodně těžké. "Sparta je favorit, ale o to prestižnější zápas to pro nás bude. Musíme ale zlepšit důraz v osobních soubojích, který nás stál body v minulém utkání s Libercem," dodal.

Sparta s Hradcem prohrála jen tři z dosavadních 21 duelů, z nichž hned osm skončilo výhrou Sparty 2:0. Podobný výsledek by se Spartě hodil i nyní. Po zimní obměně realizačního kádru a úpravách v herním stylu se totiž letenský celek trápí s produktivitou. V přípravě vyhrál jediný ze třinácti zápasů větším než jednogólovým rozdílem a také v prvním jarním kole zdolal Slovácko pouze 1:0.

"Proti Slovácku nebyl výkon optimální. Věřím, že proti Hradci už budeme lépe pohybově vybavení, a tím se automaticky zvednou i jiné činnosti. K tomu snad pomůže, že jsme díky zlepšení počasí mohli trénovat na přírodní trávě. Mužstvo má natrénováno na to, aby se prezentovalo lepší výkonem a střílelo více gólů," řekl sparťanský trenér Martin Hašek.

Spartě zápas v Hradci komplikuje řada absencí. Ke Kadlecovi s Přikrylem přibyli po minulém utkání také Krejčí, který má zraněný kotník po hrubém faulu Ondřejky, a Matějovský s Pamičem, kteří dostali čtvrtou žlutou kartu. Celá levá strana sparťanské sestavy tak dostane novou tvář.

Naopak Hradci se již uzdravují klíčové opory. "Plašil i Klapka by měli být připraveni od začátku. A Pavel Dvořák snad do utkání naskočí v průběhu," řekl Kotal, který tak bude postrádat jen dlouhodobé marody Fischera, Rezka a potrestaného Jedunova. Utkání ve Všesportovním stadionu v Hradci Králové začne v pátek ve 20:15. Hlavním rozhodčím je Miroslav Zelinka, utkání provázejí zvýšená bezpečnostní opatření.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články